Начало MotoGP News Безеки е бил отчаян преди началото на състезанието в Аржентина

Безеки е бил отчаян преди началото на състезанието в Аржентина

252
0
Марко Безеки, VR46 Дукати
Марко Безеки, снимка VR46 Racing Team

Марко Безеки разкри интересна подробност от последния рейс уикенд в Аржентина. Пилотът на VR46 Дукати е бил „наистина отчаян“ когато е разбрал, че състезанието в страната от Южна Америка ще се проведе на мокра писта.

Безеки спечели Гран при на Аржентина в MotoGP. Италианецът поведе още в първата обиколка и показа отлично темпо на наводнената писта Термас де Рио Ондо. Състезателят на VR46 Дукати финишира с повече от 4-секундна преднина спрямо втория Йохан Зарко (Прамак Дукати). Така той записа първи успех за себе си и отбора на Валентино Роси в клас MotoGP. Това също така бе и първа победа за Дукати на пистата Термас де Рио Ондо

Безеки призна, че малко след като се е събудил в неделя е почувствал, че може да се бори за победата, особено като се има предвид темпото, което е демонстрирал на сухо в съботния спринт. Малко преди загрявката той призна, че е бил отчаян заради мокрото трасе в Аржентина.

„Фантастично е, нещо, което не може да се опише, невероятно е. В неделя сутрин почувствах, че съм наистина добър. Но от друга страна бях отчаян когато видях дъжда, защото в съботния спринт чувствах много добре на мотора. Това ме караше да смятам, че ако в неделя не направя никакви грешки, то мога наистина да се опитам да спечеля“, сподели Безеки.

„[Това] беше първият път, когато помислих за това откакто се присъединих към MotoGP. Виждането на дъжда беше катастрофа за емоциите ми. След това по време на загрявката се качих на мотора и усещането беше невероятно на мокро и си казах: „Добре, мога да го направя. А състезанието беше невероятно.“

Безеки няма представа защо е бил толкова по-бърз от всички останали. Състезателят на VR46 Дукати призна, че е чувствал страхотно върху миналогодишния мотор на италианския производител.

„Беше трудно, защото психически този тип състезания са много трудни. Честно казано, не знам защо бях толкова над всички останали. Чувствах се добре на своя мотор и се опитвах да бъда постоянен.“

„Знаех, че гумата за мокро се износва бързо. Именно затова си казах: „Добре, натискам, но трябва да съм мил и нежен с мотора.“ Също така си говорех да се опитам да остана концентриран, защото когато погледнах обиколките за първи път се оказа, че оставаха 14. Казах си: „Това е бързо“. Но последните 14 обиколки бяха невероятно дълги. Така че в крайна сметка беше трудно“, завърши Марко Безеки.

Благодарение на снощния успех Безеки поведе във временното класиране при пилотите. В същото време VR46 Дукати зае първата позиция в класирането при отборите.