Начало Автомобили Безопасността на децата на пътя

Безопасността на децата на пътя

95
0
безопастност,деца,Ситроен

Национална образователна кампания на тема „Безопасността на децата на пътя“ стартира с пилотен образователен концерт „Детска усмивка“ в щоурума на Ситроен в Божурище.

С Европейската харта за пътна безопасност /European Road Safety Charter, http://www.erscharter.eu/, в която членуват 27 държави, от българска страна са поети конкретни ангажименти до 2013 година, свързани с намаляване на броя на жертвите на пътни инциденти, особено на деца.
Целта на концерта е запознаване на обществеността и отговорните държавни институции с един съвременен европейски проект за синтез на изкуствата и образованието, насочен към най-малките и акцентиране върху правилата за пътна безопасност.

Амбиция на организаторите е редовно да се провеждат образователни концерти в училища, читалища и детски градини на територията на цялата страна.

Сценарият за концерта е написан от Иван Ненков, включва специално създадени по темите песни (композитор Росалин Наков, текстописци Иван Ненков, Румен Николов) и образователни и забавни игри. Текстовете и музиката на песните са съобразени с учебната програма и възрастта на децата. Консултанти по темите са водещи специалисти в своите области: Алекси Кесяков – секретар на Държавно-обществената комисия по безопасност на движението, главен инспектор Красимир Костов – пътна безопасност и превенция.

Участват актьорите Христо Чешмеджиев от Народен театър „Иван Вазов“, Боряна Йорданова и Ясен Зердев.

Кампанията е под патронажа на:
– „Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи“
– кмета на Община Божурище Аспарух Аспарухов
– „Автомотор Корпорация“АД.
В партньорство с КАТ „Пътна полиция“ – София.