Начало Други БФАС ще продължава да изпълнява функциите си до вписването на новото ръководство

БФАС ще продължава да изпълнява функциите си до вписването на новото ръководство

101
0
Александър Ковачев

Сегашното ръководство на БФАС ще продължи да изпълнява функциите си до момента, в който избраното ново такова бъде вписано в съда. Това обяви действащият председател на федерацията Владимир Илиев на пресконференция в пресклуб България.

Той отхвърли категорично обвиненията на новоизбрания председател Калоян Станчев, че нарочно не иска да сдава властта и прави спънки на новото ръководство. Илиев заяви, че не иска да пречи на никой и ще работи за доброто на спорта.

Самият той чака 1 година и 2 месеца след изборите през май 2014 г. да бъде вписан в съда и да поеме властта на федерацията. На 21 април имаше общо събрание на БФАС, на което Илиев заяви, че няма да се кандидатира за председател и че се оттегля. Тогава бе избран Станчев и новият управителен съвет с членове: Христо Стоилов, Тодор Желев, Георги Тарлеков, Георги Янакиев-младши, Веселин Кабаджов и Йордан Тодоров.

„Длъжни сме да работи, докато новият УС не бъде вписан“, каза Илиев. Александър Ковачев, който е член на сега действащия УС, заяви, че нещата опират до съда и не зависят от сегашното ръководство. „В момента на вписване на новата федерация си събираме шапките, каза Ковачев. – Дотогава продължаваме да работим и имаме проект рали България да стане кръг от Европейския шампионат.“

Ковачев посочи също така, че Станчев е направил нарушение на законите, като е изпратил писмо от името на БФАС, посочвайки себе си като председател, към Агенция Пътна Инфраструктура Стара Загора със запитване за датата на писмото с отказ да се проведе планинското изкачване Шипка Дамасцена.

Председателят на АСК Дамасцена Алба Николай Мончев заяви, че едва миналия понеделник е получил писмото, с което не се разрешава провеждането на състезанието, но призна, че е знаел за него дни преди това. Самият той постави под съмнение доводите за отмяната, като посочи, че лично е ходил да премери дължината на проблемните участъци и те били много по-малки от посочените от АПИ.

В момента се обсъждат 2 варианта за нови дати за провеждане на състезанието. За надпреварата е имало подадени цели 63 заявки към момента на обявяването, че тя няма да се състои на 21-22 юли.

По време на пресконференцията двукратният шампион на България на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков направи специален подарък за Николай Мончев.

Той му връчи своя часовник, който Влъчков получи за полпозишъна си в последния кръг от сериите GT4 на пистата Нюрбургринг в своя клас в началото на месеца. Подаръкът е в знак на признателност и благодарност за подкрепата на Дамасцена Алба към пилота през този сезон. Мончев благодари за подаръка, като беше много развълнуван от оказаната му чест.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter