Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бяхме най-добри от останалите, радва се Грожан

Бяхме най-добри от останалите, радва се Грожан

78
0

Ромен Грожан бе изключително доволен от 6-ото си място в Гран при на Австрия, като по думите му тимът му Хаас е бил най-добър от тези извън водещите 3 екипа – Мерцедес, Ферари и Ред Бул. След старта французинът бе излязъл на 4-а позиция след отпадането на Верстапен и слабия старт на Райконен.

След това очаквано бе изпреварен от Кими и Хамилтън. До края обаче той запази 6-ата си позиция и взе 8 точки. С тях екипът на Джийн Хаас вече има 29 точки за годината, точно толкова, колкото събра тимът за целия предишен сезон.

„Това беше силно състезание, каза Грожан. – Направих наистина добра първа обиколка и се забавлявах в състезанието. Люис и Кими ме изпревариха, но аз бях фокусиран върху това да оставя Перес зад себе си. Натисках здраво през цялото време.

Бях доволен от колата през целия уикенд. Има някои неща, които трябва да подобрим, но днес бяхме най-добрите от останалите. Показахме, че когато всичко в колата работи както трябва, ние сме силни.“

Другият пилот на Хаас Кевин Магнусен отпадна заради проблеми с хидравликата, като се движеше на 11-а позиция. Той стартира едва 15-и след повреда в окачването в края на първата част на квалификацията.

Ексклузивно интервю с Магнусен четете в новия брой 206 на списание ClubS1