Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бианки е получил отказ от Форс Индия

Бианки е получил отказ от Форс Индия

39
0
Жул Бианки

Жул Бианки е получил отказ от екипа на Форс Индия и няма да бъде титулярен пилот на отбора през тази година. Това потвърди неговият мениджър Никола Тод пред агенция Reuters. Кой ще е съотборник на Пол ди Реста все още не е ясно, но вероятно това ще е бившият пилот на отбора Адриян Сутил.

„Жул няма да е съотборник на Пол ди Реста. Това бе всичко, което ми съобщиха“, заяви Тод. „Това е голямо разочарование за нас. Аз съм реалист, но имах големи надежди, че той ще получи това място.“

Това означава, че вероятно от Форс Индия са се ориентирали към двигатели на Мерцедес за 2014 г. Бианки е протеже на Ферари, но индийците явно са решили да запазят сегашния си доставчик. Сутил е отпътувал вчера в 14:00 ч. централно европейско време за Барселона, а три часа след него за Испания е заминал и неговия мениджър Манфред Цимерман, който вчера отрече новината, че договорът на Сутил бил сигурен. Очаква се детайлите да бъдат уточнени днес и сделката да бъде обявена най-късно до края на седмицата.

Бианки от своя страна вероятно няма да остане и като тест пилот, каквато роля изпълняваше в отбора на Виджай Маля през миналата година. Той продължава да търси мястото си под слънцето.

„Продължаваме да се оглеждаме, но във Формула 1 останаха много малко възможности“, продължава Тод. Възможно е да се отвори възможност в Маруся, където парите гарантирани уж от спонсори на новобранеца Луис Разиа закъсняват. За Маруся това би била интересна възможност, защото те за момента са без двигател за 2014 г.