Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бианки и Маруся спечелиха исторически точки

Бианки и Маруся спечелиха исторически точки

44
0
Маруся

Жул Бианки и тимът на Маруся спечелиха исторически точки в Гран при на Монако – две благодарение деветото място на френския пилот в днешната надпревара.

Това е първият актив в съществуването на тима, който при това буквално бе извоюван след куп перипетии. Бианки първо бе наказан за смяна на скоростна кутия. Това не повлия особено, тъй като така или иначе бе в дъното на стартовата решетка. След това обаче му бе наложена санкция (5 секунди) заради стартиране от грешен грид слот. Накрая дойде още едно такова наказания, тъй като бе влязъл да изтърпи първото при кола за сигурност на пистата. Бианки запази хладнокръвие, въпреки че на моменти точките почти се превръщаха в мираж. С малко късмет и много упорство обаче той пресече финала осми. Бе класиран девети след прилагане на втората му санкция от надпреварата.

Отборът е много щастлив, както и аз. Чакахме за това постижение толкова дълго време. Гордея се с екипа. Те свършиха страхотна работа и съм наистина щастлив да им донеса подобен резултат. Ситуацията бе ужасно стресираща за мен в колата, предполагам, че отборът се е чувствал по същия начин. Имаше наказания, така че е късмет да завършим в точките. Просто е изумително – заяви Бианки.

Двете точки означават, че Маруся в момента са девети в класирането при конструкторите – пред Заубер и Катерам.

Ясно е колко много се радваме – днешният резултат е фантастична награда за цялата упорита работа и решителност не само през тази година, а през всичките четири и нещо сезона – коментира шефът на тима Джон Буут. Поздравления за хората ни тук, в Монако, тези в базата ни в Бенбъри и новите ни колеги от Ферари. Бяхме настроени предпазливо оптимистично преди уикенда, но трябваше да направим наистина силно състезание. Ние сме млад екип, но имаме причини да вярваме в себе си и в едно добро бъдеще. Ясно е, че днес наследихме позиции заради отпаднали коли, но в същото време вървяхме с темпо, което ни позволи да останем близо до тези пред нас – допълни той.