Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бианки и Пик с 10 места назад на грида в Япония заради...

Бианки и Пик с 10 места назад на грида в Япония заради трети предупреждения

69
0
Шарл Пик

Жул Бианки (Маруся) и Шарл Пик (Катерам) получиха санкция преместване с 10 места назад на стартовата решетка за Гран при на Япония, след като получиха трети официални предупреждения в Корея. Двамата са с едно и също провинение: неспазване на жълти знамена по време на надпреварата на пистата Йонгам.

За Бианки това е второ предупреждение за този уикенд. Стюардите вчера му отправиха такова заедно с преместване 3 места на грида заради възпрепятстване на Пол ди Реста (Форс Индия) в квалификацията. Първото бе на Силвърстоун, след като пропусна тегленето в събота следобед.

При Пик данните са показали, че е бил с 2 км/ч по-бърз при преминаването покрай жълти знамена в сравнение с предишни обиколки. Той пък пропусна меренето, когато бе извикан в петък на Йонгам, а преди това бе санкциониран заради опасно излизане пред Себастиан Фетел (Ред Бул) на Спа-Франкоршамп в Белгия.

Спортните правила постановяват, че три официални предупреждения водят до преместване с 10 места назад на стартовата решетка за следващия старт. Пръв такова наказание получи Марк Уебър след Гран при на Сингапур. В Корея австралийският пилот на Ред Бул даде трето време в квалификацията, но стартира от 13-та позиция.

Предупреждения на Йонгам получиха още Гийдо ван дер Гарде (Катерам) и Макс Чилтън (Маруся) – първи за тях. Останалите пилоти с по едно са Фернандо Алонсо, Валтери Ботас, Ромейн Грожан, Люис Хамилтън, Кими Райконен, Нико Розберг и Адриан Сутил.