Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Ферари ще гони победи през 2022

Биното: Ферари ще гони победи през 2022

2534
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че новите технически правила на F1 са голяма възможност за Скудерията. Това трябва да позволи на тима от Маранело да се завърне на победния път след като не записа успех през 2020 и 2021.

Ферари не спестиха усилия в подобряването на представянето си миналата година. Италианците вложиха цялата тежест на инженерните си и човешки ресурси в болида за 2022.

Ферари разработиха напълно различен V6 двигател, който трябва да разполага с повече мощност и гъвкавост. Дизайнът също ще бъде много различен. Скудерията подходи по доста иновативен начин, с който се надява да се завърне в челото на колоната.

Целта на Ферари е спечелването на възможно повече състезания. Въпреки това държат очакванията си под контрол, когато става въпрос за спечелване на световната титла.

„Това, което ще бъде важно за нас през тази година е да продължаваме да растем. Също така да намалим изоставането си от нашите директни съперници“, сподели Биното.

„Новите правила са ясна възможност. Надеждата на всеки е да бъде конкурентоспособен. Искаме да сме конкурентни и в позиция да печелим състезания. Ферари ще гони победи през 2022“.

„Това означава ли че имаме шансове да се борим за титлата? Ако погледна това днес, разликата все още твърде голяма. Но ние сме Ферари. Това е част от нашето ДНК. Важното е да сме способни да се борим за полпозишъна и победата в някои състезателни уикенди“.

„Това е нормалното последствие от непрекъснатия растеж в подобрение. Ще бъда разочарован, ако през 2022 не се представим на ниво“.

Биното призна, че има риск както за Скудерията, така и за всеки един от отбор да се окаже в губещата позиция през началото на новия сезон, като се има предвид интерпретирането на новите технически разпоредби. Въпреки това швейцарският инженер е убеден, че Ферари  ще реагира веднага на всяка слабост, която се появи.

„В началото на сезона може би ще има разлика в конкурентоспособността на всеки автомобил. Това ще е заради начина, по който всеки автомобил е интерпретирал правилата и решенията за 2022. Важното за нас е да реагираме бързо на всяка слабост и да се справим с нея. Реакцията на екипа ще бъде от ключово значение“, завърши Матия Биното.

Освен титулярните пилоти Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, тимът от Маранело ще разчита на Мик Шумахер и Антонио Джовинаци като резервни състезатели.