Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Фетел и Льоклер са свободни да се състезават

Биното: Фетел и Льоклер са свободни да се състезават

2234
0
Шарл Льоклер
Льоклер и Фетел, снимка: Ферари

Спортният директор на Ферари Матиа Биното заяви, че пилотите на тима Себастиан Фетел и Шарл Льоклер са свободни да се състезават през новия сезон във Формула 1.

При представянето на новия болид SF90 босът каза, че при определени ситуации приоритет на тима ще бъде германецът, който започва своя 5-и сезон в екипа на Скудерията.

„Двамата ще бъдат свободни да се борят. Няма да искаме от Шарл да кара по-бавно или Себастиан по-бързо, обясни Биното. – Трябва и двамата да бъдат на максимума, да дават най-доброто от себе си.

Но Себастиан е този, който има повече опит,. Той от много години е при нас и е бил 4 пъти световен шампион. Затова той е нашият шампион.“

Льоклер се представи много добре в тестовете на Каталуня. Той навъртя общо 463 обиколки и най-доброто му постижение беше само с 0.01 сек по-слабо от това на Фетел.

„Шарл е добър пилот, каза Матиа. – Със сигурност е много бърз. В Барселона той се фокусира върху себе си, върху разбирането на колата и работата му с новия за него отбор и инженерите. Той и Себастиан записаха много близки времена.

Мисля, че това доказва, че Шарл е бърз. Но ние знаехме това още от преди. Той от много години е част от Ферари. Миналата година беше в Заубер. Затова показаното от него не е изненада за нас..Той със сигурност беше правилният избор за нас, но предстоящият сезон ще ни даде още отговори.“