Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Колата на Мерцедес е само малко по-добра от тази на Ферари

Биното: Колата на Мерцедес е само малко по-добра от тази на Ферари

2959
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матиа Биното смята, че колата на Мерцедес е само малко по-добра от тази на Скудерията. В първите 4 състезание от сезона обаче Сребърните стрели постигнаха 4 двойни победи.

Ферари имаше най-бързата кола в Бахрейн и Баку, но заради технически проблеми и грешка на Шарл Льоклер тези състезания бяха загубени. На Сахир спечели Люис Хамилтън, а в Азербайджан триумфира Валтери Ботас.

„Няма съмнение, че в Мерцедес са много силни. Тяхната кола е малко по-добра, каза Биното. – Но мисля, че разликата не е голяма. И резултатите и спечелените точки не показват истинския потенциал на колите.“

Относно последното състезание в Азербайджан, Биното заяви, че от Ферари са имали потенциала да вземат полпозишъна. Шарл Льоклер беше най-бърз във всички тренировки, но във втората част на квалификацията допусна грешка и се удари в стената.

„Мисля, че ако имаш достатъчно бърза кола да вземеш полпозишъна, означава, че имаш наистина добър автомобил като цяло, каза още Биното. – В състезанието не бяхме бързи колкото Мерцедес, но не бяхме далеч от тях. В края Себастиан беше много близо до темпото на Ботас и Хамилтън.“