Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Млад отбор сме и имаме много да учим

Биното: Млад отбор сме и имаме много да учим

2330
0
Матиа Биното
Матия Биното; снимка: Майкъл Потс

Шефът на Ферари Матиа Биното смята, че екипът му още е сравнително млад и има още много какво да учи. И на това се дължат грешките през сезона до момента. Италианецът пое управлението на тима от началото на годината, като замени освободения Маурицио Аривабене.

Биното работи в тима от 25 години и се смята, че той има голяма заслуга за това Ферари да има силна кола през 2017 и 2018 г., с която Себастиан Фетел се бори за титлата.

Грешки на пилота и такива на тима обаче му попречиха да спечели шампионата. А през тази година колата изглежда не е достатъчно конкурентна на Мерцедес и концепцията й е сгрешена.

„Не мисля, че положението е катастрофално, при положение че се подобряваме като отбор, каза Биното. – Ние сме млад екип, който се учи. По отношение на процесите и методологиите имаме много да учим. Аз съм много доволен от подобренията в тима ни.

Ако проблемът ни е в концепцията на колата, тогава въпросът е дали можем да го оправим в рамките на този сезон.

Ограниченията, които имаме, бяха очевидни в първите състезания.  Колко дълго ще ни отнеме да решим проблемите ни е трудно да се каже. Но смятам, че е по-важно да знаем как да ги решим.”