Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното най-накрая призна, че Ферари има нужда от подобрение в стратегиите и...

Биното най-накрая призна, че Ферари има нужда от подобрение в стратегиите и питовете

1953
0
Джон Елкан, Матия Биното
Джон Елкан и Матия Биното; снимка: Ферари

Матия Биното не мисли, че Джон Елкан е загубил в известна степен вярата си в него. Президентът на Ферари заяви в интервю за Гадзета дело спорт, че целият отбор на Скудерията трябва да постигне подобрение, включително шефът на екипа. Елкан добави, че Ферари ще спечели титла до 2026 г. Биното е на мнение, че отборът от Маранело се е справи фантастично с настоящия болид F1-75. Най-после обаче призна, че екипът трябва да подобри стратегиите и работата при спиранията в бокса – след като това бе посочено от президента на Ферари.

„Според мен става въпрос повече за управление на очакванията. Мисля, че точният израз бе „преди 2026-та“, тоест от сега до 2026 г. Няма съмнение, че амбицията на отбора е до го стори възможно по-скоро. От друга страна един поглед към настоящия сезон ни кара да осъзнаем съвсем ясно, че има още стъпки, които трябва да направим, за да сме в позиция да спечелим шампионат. По мое мнение Ферари претърпя огромно развитие в представянето си в сравнение с миналия сезон. Човек трябва да търси далеч назад в историята, за да открие подобна стъпка“, заяви Биното.

„Така че според мен като цяло отборът свърши фантастична работа в развитието на настоящата кола“, продължи той.

„Все още има ситуации, в които издръжливостта ни коства скъпо – поне две победи. За да печелиш титли, трябва колата ти да е здрава. В тази група (с грешките) попада и управлението на състезания: стратегията и питстопите със сигурност са области, в които има нужда от подобрение“, допълни шефът на Ферари в F1

„Мисля, че по време на състезателен уикенд винаги може да се сбърка. Според мен е почти невъзможно да си перфектен. Трябва да се взимат решения в реално време. Фактът, че още бъркаме, е доказателство, че има какво да подобрим. Отборът като цяло е страхотен. Доказа го, създавайки този страхотен автомобил. Но със сигурност сме наясно, че още има какво да подобрим, за да спечелим първенството. Всички работим упорито това да се случи възможно най-бързо. Затова и втората половина от шампионата е толкова важна за нас. Трябва да докажем сами на себе си, че сме в състояние да се справим с грешките и да постигнем напредък. Това ще е важно и за следващия сезон. Говорим за един непрекъснат процес и за продължаващ прогрес. Не сме твърде далеч от позициите, на които искаме да сме“, заключи Биното.