Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Някои от новите компоненти не работеха така, както очаквахме

Биното: Някои от новите компоненти не работеха така, както очаквахме

1366
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матиа Биното заяви, че някои от новите компоненти по колата за Гран при на Франция не са работили според очакванията.

За състезанието на Пол Рикар Скудерията пусна нови предно и задно крило, спирачни отвори и под. Последният бе премахнат преди квалификацията, след като показа неудовлетворяващи резултати.

Още след свободните тренировки Себастиан Фетел заяви, че новите елементи не работят според очакванията. И след квалификацията каза, че повечето от тях са били премахнати от колата.

„Новите елементи, които въведохме от Гран при на Испания насам ни позволиха да намалим разликата спрямо Мерцедес. Показахме, че сме на верния път, обясни Биното. – Някои от тези ъпдейти се оказаха много полезни, но други за жалост не толкова. Подът не работеше както трябва във Франция.

Но знаем, че имаме потенциала да се подобрим значително и да сме конкурентни на всякакъв тип трасета. Наясно сме, че имаме много работа за вършене. Ще тестваме нови компоненти и в Австрия.“

Биното заяви още, че в тима обмислят възможността да увеличат притискането на колата, за сметка на скоростта на правите. Така според него тя ще работи по-добре с гумите, като ще ги загрява по-бързо.