Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното призна, че Ферари няма търпение да свърши сезона

Биното призна, че Ферари няма търпение да свърши сезона

1818
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка Ферари

Директорът на Ферари Матия Биното признава, че той и екипът му нямат търпение да видят края на сезон 2021. 

Като най-емблематичен отбор във Формула 1 Ферари може да се похвали със спечелени 16 титли при конструкторите и 15 при пилотите. Въпреки това тимът от Маранело няма спечелен шампионат от 2008 и последните две години се намираше в тежка криза.

Скудерията претърпя сериозен спад през миналата година, който ги тласна във втората половина на класирането. През тази година ситуацията бе малко по-добра, след като бяха спечелени две квалификации и четири подиума.

Ферари виждат 2022 като истинска възможност да се върнат в борбата за титлите. Тогава Формула 1 ще въведе новите технически правила, а настоящите 13-инчови гуми на Пирели ще бъдат заменени с 18-инчови. И така само два оставащите кръга до края на кампанията, Биното желае годината да приключи възможно по-скоро и се надява през следващия сезон Ферари отново да е на върха.

„Това, което трябваше да научих, го научихме. Вече не разработваме нищо за тази година и се стремим да отворим нова страница с колата за догодина. Ще го кажа искрено: Не можем повече. Нямаме търпение да приключи този сезон“, сподели Биното.

В момента Черните кончета се намират на трета позиция в шампионата при конструкторите и имат преднина от 39.5 точки пред Макларън два кръга преди финала. В последното състезание Сайнц завърши седми, а Льоклер бе зад него. Според екипа това е било максимума, имайки предвид проблемите, които имаха на катарското трасе.