Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Съперничеството между Льоклер и Фетел е добро за тима

Биното: Съперничеството между Льоклер и Фетел е добро за тима

1809
0
Шарл Льоклер, Себастиан Фетел, Ферари
Шарл Льоклер и Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Съперничеството между Шарл Льоклер и Себастиан Фетел е добро за тима на Ферари. Това твърди шефът на Скудерията Матия Биното.

Двамата имаха спорове по време на състезанията миналата година относно стратегията. Напрежението ескалира в Гран при на Бразилия, където те се сблъскаха в битка за 4-ото място и отпаднаха.

Според Биното битките между двамата не са проблем за тима, а по-скоро предимство, тъй като помагат на екипа да се развива по-бързо.

„Ако погледнете двамата ни пилоти в момента и как те се държат един към друг, нещата се случват много добре за нас, каза Биното. – Има добър дух в тима, като двамата са добра отправна точка един за друг. Когато Шарл е зад Себастиан, той е разочарован. А това е добро и позитивно нещо .

След всички полемики, които можете да прочетете във вестниците за радио комуникацията, мога да ви кажа, че няма изобщо от какво да се притесняваме. Напротив. Имаме добра пилотска двойка, като Фетел и Льоклер са много различни по отношение на опита и пилотирането. И за нас това е предимство.“

Ферари също стартира двигателя на новия си болид. Той ще бъде представен на 11 февруари в Реджо Емилия.