Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Себ се прояви като страхотен отборен играч

Биното: Себ се прояви като страхотен отборен играч

2255
0

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Спа-Франкоршамп

Шефът на Ферари Матия Биното бе наистина доволен от успеха на своя пилот Шарл Льоклер в Гран при на Белгия

Причината бе не толкова фактът, че първата победа за Скудерията под негово ръководство най-после дойде, а защото тя е изключително важна за младежа.

„За мен лично няма такова значение, така или иначе напрежението във Ферари никога не спада. Но това бе изключително важен успех за Шарл, който го заслужаваше и направи изключително състезание”, каза Биното. „Шарл натискаше от старта до финала и не позволи на Люис [Хамилтън] да го изпревари. Запази гумите и пълна концентрация, и то на фона на всичко случило се вчера плюс спомена от смъртта на друг негов приятел – Жул Бианки. Показа изключителна зрялост и издържа до самия финал.”

Биното отдаде заслуженото и на съотборника на Льоклер – Себастиан Фетел, който помогна за успеха. Германецът задържа зад себе си Люис Хамилтън в продължение на много важни две обиколки.

„Себ се прояви като страхотен отборен играч днес и не позволи на Люис да достигне до Шарл по-рано. Това щеше да е опасно. Виждахме и знаехме, че Мерцедес ще са много бързи днес в състезанието”, добави швейцарецът. „Това е отличен пример за работа на целия тим и със сигурност жестът на Себ няма да бъде забравен.”

Победителят в състезанието от своя страна заяви, че без помощта на Фетел за него е щяло да бъде много по-трудно да спечели, защото всяка обиколка е била важна.

Льоклер добави още, че и бързата размяна на позициите между пилотите на Ферари е била от значение за работата на гумите и голямата битка с Хамилтън

„Нямахме план Себ да спира толкова по-рано и вероятно износването го принуди да го направи. След това нямаше защо да губим скорост и време зад него”, добави той.

Шарл призна още, че е бил много нервен в последната обиколка на фона на това, което стана в Бахрейн и Австрия този сезон. Този път Хамилтън остана достатъчно далеч, за да може дори реално да го атакува. Льоклер добави още, че въпреки успеха днес и характеристиките на Монца има още много работа пред него и пред Ферари да подобрят баланса, да износват по-малко задните гуми и т.н.