Начало Избрани Биното: Сега сме много по-добре подготвени за развитието през сезона

Биното: Сега сме много по-добре подготвени за развитието през сезона

1887
0
Матия Биното
Матия Биното, снимка Ферари

Ферари са много по-добре подготвени за развитието през сезон 2022 в F1. Според шефът на Ферари Матия Биното твърди, Скудерията е готова  за неизбежната война за развитие, която ще се разрази този сезон в F1.

Ферари и Ред Бул започнаха кампанията си през 2022 г. в собствена лига. Двата отбора доминираха в първите два кръга от сезон 2022 в Бахрейн и Саудитска Арабия. Първо Шарл Льоклер триумфира на Сахир, а след това Верстапен взе победата в Джеда след титанична битка със своя съперник от Монако. 

Представянето и резултатите на италианския екип са ранно потвърждение на цялостната сила на пакета на болида на Скудерията F1-75.

Биното ясно заяви, че Ферари ще се нуждае от силна програма за развитие, ако иска да запази силното си темпо до края на сезона.

През последните сезони това беше една от най-слабите страни на отбора. Въпреки това швейцарско-италианският инженер твърди, че Скудерията е отстранила слабостите си в тази важна област.

„Поддържането на ниво през дългия сезон 2022 е предизвикателство не само за нас, но и за всички отбори. Вярно е, че конкурентите ни имат много силно развитие. През 2017 и 2018 г. загубихме няколко позиции с развитие на сезона“, каза Биното.

„Оттогава насам в усъвършенствахме нашия въздушен тунел, технологиите, процесите и симулациите в F1. Сега сме много по-добре подготвени за развитието през сезона. Надяваме се да свършим добра работа и да подобряваме болида.“

„Тази година имаме и бюджетен таван, който ще се отрази на темповете на развитие. Трябва да сме сигурни, че сме намерили правилната политика по този въпрос, тъй като това може да промени правилата на играта в борбата за развитие.“

Миналата година инженерите на Ферари в Маранело работиха неуморно върху дизайна и разработването на новото поколение автомобили. Също така отделът за двигатели на италианския производител последва примера на своите колеги. 

„През 2021 година бяхме в по-неблагоприятно положение и се опитахме да наваксаме. Сега сме по-близо до целта“, обясни Биното.

В първите две състезания досега изглежда, че разликата е много малка.  Ако миналата година двигателят беше недостатък за нас, сега вече не е.“

За разлика от Ред Бул и Мерцедес, във Ферари не са внедрили твърде много актуализации от началото на сезона. Тази тенденция ще продължи и в Мелбърн. Ръководителят на Скудерията обясни причината зад това решение.

Въпросът не е само в това кога ще сме готови. Трябва да се вместим бюджетните ограничения, за да сме сигурни, че няма да похарчим всичките си пари още в първите състезания“, каза той.

Не очакваме значителни подобрения за следващото състезание в Мелбърн, но щом можем да предложим нещо, ще го направим.“