Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното смята, че Рейсинг Пойнт може да бъде заплаха за Ферари

Биното смята, че Рейсинг Пойнт може да бъде заплаха за Ферари

4221
0
Матия Биното, Шарл Льоклер
Биното и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното смята, че Рейсинг Пойнт може да бъде заплаха за неговия екип в началото на сезона. Отборът на Лорънс Строл изкопира в голяма степен миналогодишната кола на Мерцедес и показва много силни резултати на тестовете досега.

В същото време Ферари не демонстрира високо темпо в една обиколка, като в Скудерията имаха и проблеми с двигателя миналата седмица. Днес Себастиан Фетел постигна най-добро време, но това стана с гумите С5. И според Биното колата за момента не е достатъчно добра.

„В последните дни разбрахме, че не сме достатъчно бързи, каза Биното пред Sky Sports. – Гледайки състезателните симулации, също не сме сред най-бързите. Но сезонът ще бъде много дълъг. Затова нека да приключим тестовете и да започнем да разбираме по-добре колата.

В Рейсинг Пойнт със сигурност са много близо до нас. Мисля, че това не е изненадващо, ако погледнете формата на колата им. Те са заплаха, но аз съм убеден, че ние във Ферари като отбор сме достатъчно силни да развием болида си и да сме сигурни, че в бъдеще няма да бъдем застрашавани от тях.“

Шефът на Ферари заяви още, че не очаква колата SF1000 да бъде значително по-добра за първото състезание в Мелбърн.

„Честно казано, не мисля, че ще е такава. Знаем какво правим и дали имаме запас или не. Вярно е, че Хамилтън имаше проблем днес, но ако видите скоростта му в първата серия от обиколки, тя беше много впечатляваща.“