Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Ще анализираме всичко, проблемите са различни, ще проучим и грижите на...

Биното: Ще анализираме всичко, проблемите са различни, ще проучим и грижите на клиентските екипи

2763
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ферари

Ако Гран при на Монако бе разочарование, то надпреварата в Азербайджан бе истински крах за екипа на Ферари. Шарл Льоклер и Карлос Сайнц не завършиха състезанието по улиците на Баку заради технически проблеми. До финала не стигнаха също така Кевин Магнусен (Хаас) и Гуаню Жу (Алфа Ромео), чиито болиди са със задвижващи системи на Скудерията. Матия Биното заяви, че ситуацията е тревожна и не е убеден, че причините за отпаданията са идентични.

„Още преди Баку коментирахме, че издръжливостта е не по-малко важна от ефективността. Ние постигнахме страхотен прогрес в работата си по болида преди сезона, но за съжаление F1-75 все още не е абсолютно надежден автомобил. Това означава, че трябва да продължим да се трудим, за да сме по-силни в бъдеще“, коментира Биното пред Скай Спортс.

„Първата ни задача е да разберем точно какви са причините, довели до отпаданията в Баку. Не всички проблеми са еднакви. Някои от грижите биха могли да се отстранят много бързо. Но наистина в настоящия момент не знам точно за какво иде реч и ще ни е нужно време, за да анализираме всичко. Затова нямам конкретен отговор“, каза още Биното

„Мисля, че проблемите при Шарл и Карлос са различни. Повредата на Сайнц бе в хидравликата. Но трябва да сме търпеливи спокойно да анализираме всичко, включително ситуацията при Магнусен и Жу. Според мен в единия случай не става дума за проблем, свързан с нещо доставено от Ферари. Но каквото и да се случва в клиентските ни отбори, ние получаваме ценна техническа информация от тях. Ние си сътрудничим с тях не само от търговска гледна точка, защото всъщност практически печелим много малко, колкото заради обратната връзка. Ето защо задължително ще проучим и станалото с колите на Алфа Ромео и Хаас толкова внимателно, колкото и станалото с нашите“, заключи Биното.