Начало Други Био-горива от второ поколение в WTCC

Био-горива от второ поколение в WTCC

58
0

В Световния шампионат за туристически автомобили WTCC ще бъде представено второто поколение био-горива. Това е част от стратегията за намаляване на влиянието на моторните спортове на околната среда.

В момента в шампионата има и автомобили, които карат на дизел или био-етанол,но Джонатан Ашман, президент на Комисията за туристически автомобили във ФИА, обясни инициативата:

„От това, което видяхме до този момент, аспектите, които феновете обичат в този спорт – шума, вълнението и оспорваната надпревара, няма да бъдат повлияни. Това е просто една екологична промяна.”

„Много продукти могат да бъдат ползвани като източник на био-горива от първо и второ поколение” – казва Ашман. „И докато първото поколение използва продукти, които се ползват предимно като кухненски консумативи, второто поколение е нещо много повече. Може да се ползва продукти, които са например боклук или дори части от зърнени култури, които не са годни за храна.”

Междувременно, както ClubF1 вече съобщи, тази година в шампионата ще участва Георги Танев, който ще бъде първият българин в WTCC.