Начало Video Върнахме се в битката за титлата, радва се Ди Граси

Върнахме се в битката за титлата, радва се Ди Граси

265
0

Ауди спечели домашния си старт от Формула Е в Германия за втора поредна година. След успеха на Даниел Абт през 2018-та, сега Лукас ди Граси триумфира на трасето на летище Темпелхоф в Берлин.

Това бе десета победа за бразилеца в първенството и втора за сезон 2018/2019 след тази в Мексико. С този успех той излезе втори в генералното подреждане при пилотите. Ди Граси е само на 6 точки от Жан-Ерик Верн три кръга преди края на шампионата.

Бразилският пилот се класира трети на стартовата решетка и заяви, че от този момент нататък е бил убеден, че ще може да спечели състезанието.

„Това бе стратегическа надпревара. Всичко трябваше да се управлява много внимателно и демонстрирахме колко ефективна е колата ни. Просто е фантастично да вземем победа в домашния кръг на Ауди пред толкова ентусиазирани фенове”, каза той.

„Върнахме се в битката за титлата”, допълни Ди Граси

Абт тръгна от шесто място на грида, участва в няколко двубоя и на финала бе шести.

„Честно казано, надявах се на нещо повече”, призна той. „Но поне бях в сърцето на екшъна. Битките бяха доста груби, кормилната ми щанга се огъна при един от контактите. Беше трудна надпревара, но точките са добри. И едва ли е нужно да казвам, че се радвам за Лукас и целия ни тим за победата у дома. Просто великолепно!”

Шефът на екипа Алан Макниш каза от своя страна, че не е бил съвсем убеден къде се намира отборът му след първите тренировки.

„Не бяхме наясно и дали стратегията ни да пазим гуми за състезанието ще проработи. Лукас обаче бързо поведе и след това дръпна напред. Даниел води тежка борба, но взе ценни точки.”

Шефът на Ауди Моторспорт Дитер Гас отбеляза, че целият отбор се е трудил невероятно упорито за този успех.

Тимът от Инголщадт е втори в генералното класиране на екипите със 163 точки. Начело е отборът на DS TECHEETAH с актив от 188. Следващата надпревара е в Берн (Швейцария) на 22 юни.