Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Битката за титлата все още е отворена, твърди Хамилтън

Битката за титлата все още е отворена, твърди Хамилтън

51
0

Битката за световната титла при пилотите във Формула 1 все още е широко отворена, убеден е Люис Хамилтън (Макларън), въпреки че след Гран при на Белгия мнозина специалисти и наблюдатели отделиха него и Марк Уебър (Ред Бул) като фаворити. Съотборниците им Дженсън Бътън и Себастиан Фетел, както Фернандо Алонсо (Ферари) не спечелиха точки на Спа-Франкоршамп и това им позволи да се откъснат малко напред в подреждането. До финала на сезона обаче остават шест старта и англичанинът отказва да отпише останалите пилоти от борбата.

– Според всичко още е много отворено, макар че ще се постараем да не е така след няколко състезания. В последните надпревари ясно се видя колко бързо се променят нещата, така че ни предстои дълъг път. Има още доста точки за печелене и всеки от нас може да ги вземе – бе категоричното изявление на Хамилтън.

Люис има горчив опит отпреди три години, когато в рамките на броени състезания изгуби почти 20 точки аванс и определено е решен да не допусне подобно нещо да му се случи отново.