Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бивш адвокат на Бърни отказа да свидетелства в процеса срещу Грибковски

Бивш адвокат на Бърни отказа да свидетелства в процеса срещу Грибковски

42
0
Бърни Екълстоун

Един от бившите адвокати във Формула 1 и много близък сътрудник на Бърни Екълстоун – Стивън Мюленс – се отказа да свидетелства на процеса срещу Герхард Грибковски в Мюнхен. Той трябваше да се яви пред съда след англичанина, който дава показания два дни миналата седмица преди да замине за Гран при на Абу Даби. Твърди се, че Мюленс се оттегля, възползвайки се от правото си да го направи, за да не постави себе си в позиция да бъде разследван и съден.

Адвокатът на три пъти вече е давал показания. В тях информацията на Екълстоун е била потвърдена в голямата си част, но има разминавания, които явно са причината за оттеглянето. Мюленс е обяснил, че е научил за заплахите от страна на Грибковски към Бърни, но от бившата му (понастоящем) съпруга Славица. Тя споделила с него и че Екълстоун бил много изнервен от ситуацията.

Самият Бърни бе категоричен миналата седмица, че не е обсъждал бизнес проблеми със Славица. Той обясни и че отношенията му с Мюленс са се влошили преди известно време. Адвокатът участваше в бордовете на няколко компании, свързани с Формула 1, но напусна всички.

Процесът срещу бившия шеф на рисковите инвестиции в БайернLB Грибковски започна в края на октомври и се очаква да продължи няколко месеца. Екълстоун призна официално, че е платил на германеца, за да го успокои и да не прави глупости. Той обясни също така, че се опасявал Славица да не разпитва Грибковски за извънбрачните му връзки, тъй като двамата се сприятелили изключително много.