Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бивши пилоти ще стават стюарди на ФИА

Бивши пилоти ще стават стюарди на ФИА

34
0

ФИА разкри, че ще включи в групата на стюардите си и бивши състезатели от Формула 1, които да взимат решения по време на състезанията в Гран при от следващия сезон нататък. Това решение бе предлагано от множество фенове от много време насам и е една от първите големи промени, които налага новият президент на федерацията Жан Тод.

Така вече на всяка надпревара ще има група от по трима стюарди на ФИА, между които ще има един опитен бивш Ф1 пилот, а освен това към тях ще се прибавя и по един допълнителен стюард, който ще бъде представител на федерацията на дадената държава домакин.

Това значи, че позицията на негласуващия директор (досега заемана от Алън Донъли) вече няма да съществува, a вместо това всяка група от стюарди ще избира собствен председател за всяко отделно състезание. Видео кадрите и записите от радио-комуникацията ще бъдат основни доказателства, що се отнася до вземането на решение за даден казус.

Също така от сега нататък ще се провеждат и годишни срещи, които ще имат за цел да повишат качеството на решенията, взимани от перманентната група стюарди.

  • ТАГОВЕ
  • FIA