Начало Автомобили Близо половината клиенти на Ford Kuga предпочитат хендсфри багажника

Близо половината клиенти на Ford Kuga предпочитат хендсфри багажника

25
0
Ford Kuga

Съвременните технологии позволяват множество удобства и Ford се старае да осигури на клиентите си колкото се може повече от тях. Едно от най-интересните е достъпът без ключ – особено комфортен при ситуация, когато балансираш с обемни торби, покупки и т.н. В подобни моменти търсенето на ключове е почти невъзможно, а за клиентите на новата Kuga е и на практика ненужно.

Миналата година новата Kuga бе първият средноголям SUV в Европа, предлагащ отваряне на багажника без ръце, позволяващ на шофьорите да отварят задната врата, без да използват ръцете си, а само с леко движение на крака под задната броня.

Над 35 700 клиенти на Ford Kuga – 48% от клиентите – са поръчали технологията през 2013 г., като холандците водят с 94%. Сред шестте най-големи европейски пазара, технологията е най-популярна в Италия, където е поръчана от 60% от клиентите, следвана от Германия с 57%.

–  Всеки е попадал в ситуация, в която стои до автомобила си с пълни ръце и си мечтае да му се отвори багажникът по магически начин – заяви Ролант де Ваард, вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. – Хендсфри багажникът предлага технология, която клиентите ни ентусиазирано прегръщат. Това е гениално решение да си улеснят живота.

Системата включва два сензора в задната броня, която регистрира крака на шофьора и реагира на движението му. Това гарантира, че отварянето на багажника без ръце не може да се активира случайно, например ако котка или друго животно мине под колата. Ford е използвал доброволци при тестването на прототипа на системата, за да усъвършенства необходимото движение.

Новият Ford Kuga е оборудван също с Активен паркинг асистент, Системата за спиране в града и Системата за задвижване на четирите колела, която предварително преценява пътните условия 20 пъти по-бързо от мигване на окото и разпределя въртящия момент, за да осигури на шофьора най-доброто съотношение между управление и сцепление.

Новата Kuga оглавява разширяващата се в Европа SUV гама на Ford, която включва също и малкия EcoSport и луксозния Edge – по-голям SUV, който се продава успешно в Северна Америка и на други пазари.

 

Държави, в които над 50% от Kuga са поръчани с отваряне на багажника без ръце

%

 

Холандия

94

Португалия

83

Ирландия

77

Норвегия

70

Румъния

67

Дания

63

Финландия

63

Австрия

62

Италия

60

Чехия

57

Германия

57

Полша

53

Белгия

52

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.