Начало Рали Блок и Аткинсън доволни от рали Мексико въпреки проблемите си там

Блок и Аткинсън доволни от рали Мексико въпреки проблемите си там

28
0
Кен Блок

Доста препятствия преодоляха пилотите на Монстър WRT в рали Мексико, но отборът бе окуражен от деветото място на Кен Блок в крайното класиране и победата на Крис Аткинсън в една от отсечките на надпреварата.

Американецът бе особено щастлив, че се е наредил в топ 10, тъй като това бе и целта му за уикенда.

Наистина много се радвам, а освен това взех и точки. След проблемите миналата година беше страхотно да съм с автомобил, който върви добре и да мога да се фокусирам само върху карането си. Тази надпревара винаги е била трудна, а сега бе дори още по-сложна с 54-километров етап в последния ден – тази отсечка беше ужасна! Щастлив съм, че Атко бе с нас в това състезание. Беше неудържим в 12-ото изпитание, проведено в петък и донесе на отбора първата етапна победа, което е невероятно – заяви Блок.

Ралито обаче не премина гладко за Аткинсън, който въпреки всичко демонстрира наистина прекрасни скорост и темпо. Във втория и третия ден той имаше технически проблеми, а грижи със спирачките му костваха и излитане от трасето. Крис стартира в неделя според правилата на суперрали, но 16,5 км след началото на гигантската 54-километрова отсечка Гуанахуато бе принуден да спре заради счупено окачване. Пилотът все пак заяви, че е доволен от състезанието.

Имахме някои добри моменти, но се появиха и технически проблеми, които ни забавиха. Най-хубавото нещо през цялото време бе да съм част от отбора. Дадохме някои страхотни времена в отсечките, дори се забавлявахме. Надявам се да успея да направя още надпревари с Монстър тази година – сподели Аткинсън.