Начало Рали Блок загря с победа за рали Мексико

Блок загря с победа за рали Мексико

77
0
Кен Блок,рали Австралия 2011

Кен Блок загря с победа за предстоящото рали Мексико, в което ще участва заедно с Крис Аткинсън като негов съотборник в Монстър WRT.

Американецът спечели надпреварата от американския национален шампионат 100 Acre Wood. Той бе най-бърз в 15 от 17-те скоростни отсечки и това бе шести пореден негов успех в тази конкретна надпревара, която се провежда на чакъл.

Безумно е да спечеля шесто поредно рали. Битката с Дейвид Хигинс бе невероятно оспорвана във всеки отделен етап. Той е настоящият шампион и един от хората, научили ме как да карам, как да се състезавам с рали автомобил в началото на кариерата ми. Да се състезавам срещу него е невероятно и ми доста страхотно удоволствие – заяви Блок.

Въпреки че бе толкова по-бърз като цяло от съперниците си, той бе категоричен, че състезанието въобще не е било лесно. Това бе първо рали за Кен с новата му Фиеста H.F.H.V.

Имаше върху какво да поработим от механична гледна точка, но като цяло всичко премина добре и научихме много за автомобила – добави Блок.

Следващият старт на Кен и навигатора му Алекс Джелсомино и рали Мексико, трети кръг от световния шампионат. Там те ще са с по-познатата им Фиеста RS WRC.