Начало Автомобили БМВ Х3 с наградата ‘Gelber Engel’ за втора поредна година

БМВ Х3 с наградата ‘Gelber Engel’ за втора поредна година

200
0

Немската автомобилна асоциация ADAC, отличи BMW X3 с приз “Gelber Engel” (жълт ангел) 2009 за втора поредна година. Както и през 2008 г. отличието се присъжда в категория „Качество” и за втори път определя BMW X3 като най-надежден автомобил по немските пътища. Gelber Engel е една от най-престижните награди в автомобилната индустрия. Тя се връчва след анализ на данните за 2 млн. повреди, които механиците на пътна помощ е трябвало да отстранят и проучване за удовлетвореността на клиентите сред читателите на списанието на германската автомобилна асоциация “ADAC motorwelt”, в което тази година са участвали 43 000 души.

Според статистиката за пътни повреди на Асоциацията, BMW X3 отново е автомобилът, създал най-малко работа на пътна помощ към ADAC. Опитът на механиците, известни като жълтите ангели, потвърждава надеждността и качеството на Sports Activity Vehicle, превърнали BMW X3 в един от най-продаваните автомобили с 500 000 продажби към ноември 2008 г.

Оборудван стандартно с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive, BMW X3 е основател на сегмента и стандарт, по който конкурентите му се сравняват. Това е вярно и по отношение на ефективността. Моделът постига уникален баланс между удоволствие от шофирането и икономия на гориво, особено при модификацията BMW X3 xDrive20d. Четири-цилиндровият двигател с мощност 130 kW/177 к.с. с алуминиева глава и последно поколение система за директно впръскване на горивото common rail е оборудван с най-новите достижения на стратегията BMW EfficientDynamics. BMW X3 xDrive20d постига впечатляваща мощ при разход на гориво от само 6.5 л./100 км.