Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 БМВ не смятат да прекратяват развитието на тазгодишната си кола

БМВ не смятат да прекратяват развитието на тазгодишната си кола

47
0

Тимът на БМВ Заубер не обсъжда възможността за изоставяне на развитието на F1.09 за сметка на по-ранното започване на работата по колата за догодина, настоява техническият директор на отбора – Вили Рампф.

Вчера стана ясно, че тимът на Макларън-Мерцедес обмисля подобен вариант, след като записа не особено убедително представяне до момента. Същата стъпка предприе и бившият вече тим на Хонда миналата година.

Случаят с БМВ Заубер всъщност е по-сложен дори от този на Макларън. След като тимът започна сезона с амбицията да се бори и за двете титли, в момента той е осми в подреждането при конструкторите.

Когато обаче бе попитан дали тимът му не може просто да отпише този сезон и да се фокусира върху развитието на колата за догодина още отсега, Рампф заяви:

„В момента такъв сценарий изобщо не се обмисля.

ОК, другата година колата ще бъде различна, заради по-голямото количество гориво, тъй че концепцията ще е малко по-различна, но след като аеродинамичните правила няма да претърпят промяна, нещата, които можем да научим тази година ще могат да се използват и през следващата“, сподели още той пред „GP Week“.