Начало Автомобили БМВ обмислят пускането на дизелов М модел

БМВ обмислят пускането на дизелов М модел

36
0

Най-вероятно доста от истинските фенове на спортното поделение на БМВ са изтръпнали, прочитайки това заглавие. Факта, че от М Техник не изключват възможността за пускането на дизелов модел определено не е нещото, което един хардкор привърженик на мюнхенци иска да чуе.

В интервю за „Autocar“, шефът на отдела за развитие в М Техник – Алберт Бирман, призна, че дизелов М модел е възможен, макар и в далечно бъдеще.

„С коли като Х5 и Х6 М, характеристиките на въртящия момент на дизеловите двигатели би ги направил идеалният избор, имайки предвид техния неспортен характер“, заяви Бирман и добави:

„Не мисля, че все още има доказана бизнес ниша за спортни коли с големи дизелови двигатели, но ако това се промени, ще се намесим, за да вземем предимство. Характеристиките, подпомагани от батерии също са нещо, което следим.“

Ауди вече предприеха подобна стъпка с дизеловата версия на своя R8, a хибридните двигатели вече доста сериозно се вписаха в обстановката, завземайки все повече и повече ниши.

Т.е. най-просто казано – светът вече далеч не е това, което беше, така че подобни изказвания, колкото и неприятни да се те за някои, са напълно логични и нормални и разбира се – абсплютно неизбежни.