Начало Автомобили БМВ показа новия си прототип Vision EfficienctDynamics

БМВ показа новия си прототип Vision EfficienctDynamics

409
0

БМВ показа новия си и изключително интересен прототип Vision EfficientDynamics.

Колата, която ще направи дебюта си пред публика на автосалона във Франкфурт, има 2+2 места, а чрез нея баварският концерн иска да визуализира своята ActiveHybrid технология – символ на бъдещите високотехнологични автомобили на марката с изключително ниво на ефикасност.

В този концептуален автомобил БМВ са се опитали да съчетаят характеристиките на един М модел с възможностите на една малка модерна кола що се отнася до разхода на гориво и изхвърлените СО2 емисии.

Хибридният модел разполага с един трицилиндров турбодизелов агрегат и два електрически двигателя. Мощността му е 356 к.с., а въртящият момент – 800 Нм. Задвижването му е 4Х4, а на всеки от двата моста е разположен по един електродвигател.

Според БМВ колата може да се ускори от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди и да достигне скорост от 250 км/ч (електронно ограничена), като всичко това се постига при среден разход на гориво от 3.76 литра на сто километра и ниво на изхвърлените СО 2 емисии от 99 грама на километър.

Още информация относно БМВ Vision EfficientDynamics concept може да получите от първото от няколко поредни филмчета, което БМВ разпространиха. Ето го и него: