Начало Автомобили БМВ показаха официално Серия 1 М-купе

БМВ показаха официално Серия 1 М-купе

116
0

След изключително активната рекламна кампания, включваща какви ли не загатващи снимки и филмчета, БМВ най-накрая показаха официално Серия 1 М-купе.

Представен като духовния наследник на първото БМВ М3, моделът  има силно разширени калници, 19-цолови джанти и изключително агресивни брони. Той ще се предлага само в три цвята – бяло, черно и оранжево.

Интериорът се характеризира със спортни седалки, тапицирани с кожа Boston и Алкантара и нов спортен волан, а екстрите включват двузонов климатроник, аудио-система Harman Kardon, система за интернет достъп, GPS навигация и 8,8-инчов LCD дисплей.

Моделът се задвижва от редови трилитров туин-турбо двигател с 6 цилиндъра, чиято мощност е 340 к.с. Той е съчетан с 6-степенна механична трансмисия. Сухото тегло на Серия 1 М-купе е 1495 кг, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,9 секунди.

Колата включва и редица електронни системи за сигурност, сред които са система за конторл на стабилността, система за контрол на спирачките по време на завой, система против приплъзване на колелата и др.

БМВ Серия 1 М-купе ще дебютира по време на автосалона в Детройт, а на пазара в Германия то ще се появи през месец май догодина на цена от 50 500 евро.