Начало Автомобили БМВ разпространиха снимки на 5-та серия Гран Туризмо концепт

БМВ разпространиха снимки на 5-та серия Гран Туризмо концепт

262
0

БМВ 5-та серия Гран Туризмо концепт е създаден изцяло заради удоволствието от шофирането. Това твърдят от БМВ и посочват тази теза като основен момент при създаването на автомобила.

Компанията определя колата като пионер в измисления от нея клас Рrogressive Activity Sedan. 5-та серия Гран Туризмо концепт е съчетание от елегантността на 5-та серия, комфорта на 7-ма серия и спортните линии, познати ни от Х6. Разбира се, тъй като става въпрос за концептуален модел, доста от детайлите по автомобила ще бъдат променени ако се стигне до серийно производство.

Колата представлява четириместно купе с 4 врати. Задните седалки са позиционирани възможно най-ниско, за да може да освободят достатъчно място за багажника, чиито обем достига впечатляващите 1650 литра. Покривът е панорамен, а интериорът е решен в бяло и червено.

Добавяйки Гран Туризмо в наименованието на модела, БМВ искат да променят традиционните представи за GT автомобилите и да покажат, че автомобил от този клас би могъл да бъде комфортен и с достатъчно пространство, като същевременно запазва и стила на марката. От компанията твърдят, че имат намерение да доведат автомобила до серийно производство.

БМВ са известни със създаването на нови моделни ниши и въпреки че решенията им в повечето случаи са странни, те почти винаги са обречени на успех.

Ето и едно видеo с анимация, показваща модела от всички страни: