Начало Автомобили BMW Серия 7 – бъдещето дойде при нас

BMW Серия 7 – бъдещето дойде при нас

38
0

Новото BMW Серия 7 доведе бъдещето на лукса при шофирането още днес. В това се убедихме по време на първото, предпремиерно представяне на флагмана на BMW, с което стартира кампанията за въвеждането на новия модел на българския пазар. Стартът на продажбите в България и Европа е на 24 октомври 2015 г., но моделът ще бъде в центъра на представянето на BMW Group България на Автомобилен салон София 2015 г., който започва седмица по-рано.                                                                                      

Всяко поколение на BMW Серия 7 поставя нови стандарти в автомобилостроенето. Така е и с шестото поколение на луксозната лимузина, безспорно най-високотехнологичният автомобил, който BMW е създавало някога. Благодарение на изключително голям брой технологични иновации новото BMW Серия 7 съчетава елегантност и комфорт, динамика на управлението и икономичност, сигурност и лукс, както никой друг досега. 

Още при въвеждането си на пазара флагмана на BMW се предлага в два варианта на каросерията с нормално и дълго междуосие и дизайн, който е автентична нова интерпретация на типичния за BMW език на формите. Външният вид на новото BMW Серия 7 от пръв поглед изразява характерния баланс между ексклузивност и динамика; висока прецизност в детайлите; висококачествени материали и ексклузивно качество на изработката. Увереното присъствие на луксозната лимузина може да бъде интерпретирано в два дизайнерски пакета. При Design Pure Excellence акцентът е върху „благородния произход” на модела, като това е отразено в изборът на материали и детайли, поотделно за интериора и екстериора. M Sport Package още по-интензивно подчертава спортната природа на новото BMW Серия 7. За онези, които предпочитат да изразят собствения си характер, чрез автомобила е пакетът Individual Composition. 

Технологичният напредък, постигнат при новото BMW Серия 7, решава традиционни противоречия. Допълнителните иновации са реализирани при по-ниско тегло, повишената динамика – при намален разход на гориво, по-високо ниво на лукс – при но-ниски емисии. Това иновативно развитие е възможно благодарение на последователното технологията BMW EfficientDynamics, която е по-многообразна от всякога досега при сериен модел на марката. Освен това се ползва и уникалното ноу-хау от разработката на автомобилите BMW i. 

Цялостният пакет за повишаване на радостта от шофирането и ефективността на новото BMW Серия 7 включва интелигентна олекотена конструкция с карбонов композит – армирана с въглеродни нишки пластмаса, (CFRP) в рамките на BMW EfficientLightweight, първите редови шестцилиндрови двигатели от новото поколение агрегати на BMW Group и иновативни решения за оптимизиране на управлението на енергията и на аеродинамиката. Друг акцент е използването на технологията BMW eDrive при Plug-in хибридния модел BMW 740e. 

Освен BMW EfficientLightweight и най-модерната техника на задвижването за образцовата екологична равносметка през целия жизнен цикъл на новото BMW Серия 7 допринасят и щадящия природните ресурси избор на материали, новите, по-ефективни производствени процеси и оптимизираните мерки за по-екологично рециклиране. 

Благодарение на BMW EfficientLightweight моделите на новото BMW Серия 7 въпреки значително по-богатото оборудване за сигурност и комфорт са по-леки с до 130 килограма от предишното поколение. Централен елемент за това е т. нар. „карбоново ядро” – Carbon Core структурата на каросерията. Благодарение на комбинирането на карбонов композит CFRP, високоякостни стомани и алуминий в интелигентната концепция на каросерията се постига увеличаване на здравината на пътническата клетка при същевременно значително понижение на теглото на автомобила. С използването на CFRP за структурните елементи с хибридна конструкция с високоякостни стомани, например при средните колони, е възможно адаптиране на стоманените детайли с цел намаляване на теглото. 

Каросерията с Carbon Core е базирана на трансфер на технологии от разработката на автомобилите BMW i. Новото BMW Серия 7 е първият автомобил, при който индустриално произведен CFRP се използва наред със стомана и алуминий. Начинът, по който BMW Group използва въглеродни нишки в крупно серийно производство няма аналог в автомобилната индустрия и новата луксозна лимузина се възползва от тази експертиза. Така новото BMW Серия 7 се превръща в модел, който демонстрира нови начини този иновативен материал да бъде влаган в производството на автомобили в бъдеще. 

На върха на гамата от двигатели, които се предлагат за новото BMW Серия 7 при въвеждането му на пазара, е всеобхватно модернизираният V8 агрегат с работен обем 4,4 литра и технология BMW TwinPower Turbo с наложилото се разположение на двата Twin-Scroll турбокомпресора във V-образното пространство между двата реда цилиндри. В резултат на целенасочените подобрения значително е повишен коефициента на полезно действие на осемцилиндровия двигател с мощност 330 кВт/450 к.с., както и значително намаляване на разхода на гориво и вредните емисии.

 

При моделите BMW 750i xDrive и BMW 750Li xDrive новият V8 двигател е комбиниран с най-новото изпълнение на интелигентното двойно задвижване. Напълно променливото, електронно управлявано разпределение на мощността между предната и задната ос освен сцеплението оптимизира и стабилността по курса и динамиката на управлението в завоите. При модернизацията на системата xDrive чрез оптимизирано смазване е повишен и коефициентът на полезно действие на раздатъчната кутия. 

Редовите шестцилиндрови двигатели с технология BMW TwinPower Turbo на новото BMW Серия 7 са от новото поколение агрегати на BMW Group. Трилитровият бензинов двигател на моделите BMW 740i и BMW 740Li е с увеличена с 5 кВт до 240 кВт/326 к.с. мощност в сравнение с предишния модел. 

Трилитровият дизелов двигател на моделите BMW 730d и BMW 730Ld също комбинира увеличената с 5 кВт до 195 кВт/265 к.с. мощност с оптимизирана ефективност. Максималният му въртящ момент вече е 620 Нм и осигурява особено внушителна тяга. Акустичният комфорт на шестцилиндровия дизелов двигател също достига ново ниво. 

Насоченият към бъдещето характер на новото BMW Серия 7 се подчертава и от разширяването на гамата от модели с BMW 740Le и BMW 740Le xDrive. При Plug-in хибридните модели освен Carbon Core за пътническата клетка е ползвана и задвижващата техника BMW eDrive, базирана на опита, натрупан при разработката на автомобилите BMW i. Интелигентното управление на взаимодействието между двулитровия двигател с вътрешно горене с технология BMW TwinPower Turbo и интегрирания в осемстепенната трансмисия Steptronic електромотор позволяват на BMW 740e да впечатлява с въодушевяващо динамично ускорение, както и със значително намалени разход на гориво и нива на вредните емисии. При обща системна мощност от 240 кВт/326 к.с. луксозните лимузини BMW 740e и BMW 740Le имат среден разход на гориво от 2,1 л/ 100 км (BMW 740Le xDrive: 2,3 л.) респективно среден разход на електроенергия от 12,4 кВтч (BMW 740Le xDrive: 13,0 кВтч). СО2 емисиите са 49 г/ км (BMW 740Le xDrive: 53 г) (предварителни данни при тестовия цикъл на ЕС за Plug-in хибридни автомобили, в зависимост от избрания размер гуми).