Начало Автомобили BMW Alpina B6 GT3 – обещаващ нов участник в GT3 шампионата на...

BMW Alpina B6 GT3 – обещаващ нов участник в GT3 шампионата на ФИА

122
0

Европейският GT3 шампионат бързо добива популярност и вече е един от най-престижните в календара на ФИА. Сега, след 20 години отсъствие от пистите, в шампионата влиза компанията Алпина, която е известна с едни от най-добрите разработки на базата на автомобили БМВ. В шампионата компанията ще вземе участие с модела B6 GT3. С него Алпина ще се борят срещу Ферари, Порше, Астън Мартин и останалите производители, участващи в GT3 сериите.

Алпина B6 GT3 е състезателен автомобил, базиран върху 6-тата серия на BMW. Добрата новина обаче е, че колата ще се продава свободно и ще може да бъде закупена от всеки ентусиаст с достатъчно дебел портфейл. Това, което щасливците, които ще успеят да си го купят ще получат, е супер-олекотен състезател с изключително нисък център на тежестта. Моделът тежи точно 1350 килограма. Под капака се намира 4.4-литров V8 със суперчарджър, който генерира мощност от 530 к.с. и има въртящ момент от 725 Нм. Скоростната кутия е шестстепенна, секвенционална, а колелата са 18-цолови. Алпина B6 GT3 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди, а на Нордшлайфе автомобилът е успял да развие максимална скорост от 285 км/ч.

В момента Алпина водят преговори с няколко пилота, които биха могли да заемат 4-те свободни пилотски места в състезателния им отбор.

Преди да започне да се изявява по пистите, колата ще дебютира официално на Женевския автосалон през март, където освен нея, ot Алпина ще представят и изцяло новия си модел B7.