Начало Автомобили BMW България ще е официален партньор на БОК през следващите 4 години

BMW България ще е официален партньор на БОК през следващите 4 години

45
0

BMW Group България ще е официален партньор на Българския олимпийски комитет през следващите четири години. Споразумението бе подписано днес от председателя на БОК Стефка Костадинова и управителя на BMW Group България Александър Миланов. Съвместната дейност ще включва услуги свързани с мобилността на олимпийския комитет, маркетингова и промоционална дейност.

– BMW Group e най-успешният производител на премиум автомобили с глобална реализация и производствена мрежа. Вече 97 години компанията ни е водена от стремеж към все по-високи постижения, дух на солидарност и уважение, насърчаване на междукултурното разбирателство и обмен, идеи които същевременно изразяват идеалите на олимпийското движение. Затова съвсем естествено BMW Group последователно следва стратегия за подпомагане и сътрудничество с Международния олимпийски комитет и националните олимпийски комитети, като израз на споделени ценности и общи виждания. Радваме се, че и в България BMW вече е партньор на Българския олимпийски комитет – коментира Миланов.

Стефка Костадинова отбеляза, че днешното споразумение е формализиране на едно сътрудничество между най-доброто от спорта и най-доброто от автомобилите.

BMW е иновативен бранд, фокусиран върху качеството, устойчивото развитие, иновациите и върховите постижения – продължи тя . – Уверени сме, че съвместното ни сътрудничество ще доведе не само до отлично обслужване на БОК, но и до популяризиране на общи ценности и виждания, които и двете организации споделят.

BMW Group има дългогодишни традиции в подкрепа на олимпийското движение. През 1972 г. марката играе активна роля в Олимпийските игри в Мюнхен. През 1996 г. немският премиум производител е спонсор на игрите в Атланта и на олимпийски я отбор на САЩ. В качеството си на официален партньор на Олимпиадата в Лондон през 2012 г. BMW Group осигури 4000 автомобили BMW, оборудвани с технологии от дългосрочната програма BMW Efficient Dynamics, а също и с 400 велосипеда и електрически превозни средства (т.нар. pedelec).