Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW: Благодаря и късмет, Роберт!

BMW: Благодаря и късмет, Роберт!

58
0

Екипът на BMW Заубер благодари на пилота си Роберт Кубица за общата им работа и му пожела късмет след новината, че полякът е подписал договор за следващия сезон във Формула 1 с Рено.

– Роберт имаше важна роля за нас – както и ние за него – коментира моторспорт директорът на BMW доктор Марио Тайсен. – Той дойде в отбора ни през 2006 г. като тест пилот без опит във Формула 1, след това му дадохме едно от титулярните си места по-късно през този сезон. Никога не ни е разочаровал, даде ни полпозишън в Бахрейн през 2008 г. и първа победа същата година в Канада, постави крайъгълни камъни в историята на тима ни. Благодарни сме за силното и постоянно представяне и му желаем всичко най-хубаво в бъдеще.

Полякът отбеляза, че и той е благодарен на немско-швейцарския тим за шанса да му предоставят кокпит в Гран при.

– Мисля, че оправдах доверието с добрите си резултати. Първата позиция в Бахрейн и победата в Канада винаги ще останат незабравими моменти за мен. През 2010 г. ще съм изправен пред ново предизвикателство. Желая на всички, с които работих в BMW Заубер всичко хубаво за нататък. Сигурен съм, че пътищата ни пак ще се пресичат – каза пилотът.

Кубица кара в 55 надпревари за отбора, който все още не е наясно дали ще участва в шампионата догодина.