Начало Автомобили BMW GINA Light Vision

BMW GINA Light Vision

110
0

BMW показаха как ще изглежда дизайнът на бъдещите им модели с представянето на прототипа си GINA Light Vision. Името на колата идва от “Geometry and Functions in “N” Adaptions”, като дизайнът показва серия идеи, които са ориентирани към бъдещето и като нищо може да бъдат внедрени.

GINA има почти безкрайна каросерия, по която преливат толкова много линии. Интересното е, че в основата има мобилна метална структура. Предницата и страничните части на автомобила, включително и вратите, създават едно непрекъснато цяло, което реално формира структурата на спортиста.

Но за да се създаде тази гъвкава каросерия,GINA са се ограничили малко с традиционните елементи, които могат да бъдат намерени в един сериен автомобил – и става дума за важни компоненти като предна престилка, преден капак, странични панели, врати, арки за колелата, покрив и капак на багажника. Вместо това има нова структура с минимално компоненти, която да замени всичко това. Специалната конструкция е поддържана от метална жична структура. Нещо още по-специфично са въглеродните елементи, които служат за допълнително усилване на конструкцията. Дизайнът на рамата също е оптимизиран, за да може автомобилът да отговаря на изискванията за безопасност, твърдост и возия. Водачът може да движи части от металната структура посредством хидравлично-електрическа система. Това, разбира се, ще променя и външния вид на автомобила, с което всъщност може да бъде адаптиран към настоящата ситуация, към изискванията на водача, както и да се оптимизира функционалността. Най-интересният елементи определено е дизайнът на предните фарове. При нормални условия, когато предните фарове не са активни, те са скрити под специални фабрични панели. Но в момента, в който водачът запали фаровете, веднага контурите на предницата се променят.

BMW имат традиция в представянето на бъдещите си технологии с помощта на ексцентрични прототипи, а новите методи за дизайн на конструкцията в GINA определено могат да влязат в действие в някакъв момент. Но засега това е един изцяло пробен модел, чиято функция е само да визуализира нови идеи.