Начало Автомобили BMW Group и Pininfarina създадоха специален концептуален автомобил

BMW Group и Pininfarina създадоха специален концептуален автомобил

67
0
BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe

BMW Group и Pininfarina ще представят концепцията BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe по време на традиционния Concorso dEleganza Villa dEste 2013 г. Това е първо съвместно сътрудничество за двата автомобилни производители.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe е продължение на нов подход, въведен в рамките на Concorso през миналата година – представянето на уникален концептуален автомобил, създаден съвместно от известна работилница и BMW. През 2012 г. това бе BMW Zagato Coupe. Винаги в търсене на възможности за по-нататъшно развитие, BMW Group последователно осъществява обмен на творчески идеи и концепции с други дизайнерски студия. По този начин различните подходи се сливат в напълно нов и вълнуващ модел, който се превръща в източник на свежи творчески импулси.

Тясното сътрудничество с дизайнерския екип на Pininfarina е довело до нов автомобилен субект с отличителен характер на победител, който се присъединява към високия клас на луксозния сегмент: истинско BMW с рафиниран отпечатък от Pininfarina. BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe добавя ново измерение към разбирането на BMW за елегантност и ексклузивност.

Това изтънчено творение, единствен екземпляр, пленява наблюдателя от пръв поглед със своята по италиански модерна изтънченост и изключителност. Щедрият дизайн на повърхностите и стегнатите контури подчертават елегантно тяло на автомобила, а отличителните BMW пропорции – дълго междуосие, издължен преден капак, къси надвеси и изтеглена назад пътническа кабина с плавно спускаща се линия на покрива – придават на BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe авторитет и динамика дори в покой. Силното въздействие на страничния профил се подчертава от изпъкнали остри линии, които добавят динамична елегантност. Екстериорът символизира съвременната хармония между мощност и елегантност въплътени в дванадесетцилиндровия V-образен двигател под капака.

В интериора е постигнато ненадминато съчетание на съвременна елегантност и лукс. Тук смесица на ексклузивност, комфорт и спортен дух създават уникално усещане. Интериорът е повлиян от плавната и жизнена геометрията на флуидите и характерния за BMW фокус върху водача, които придават напълно ново усещане с характерния подпис на Pininfarina.