Начало Автомобили BMW Group инвестира 900 млн. долара във фабриката си в Спартънбърг. Започва...

BMW Group инвестира 900 млн. долара във фабриката си в Спартънбърг. Започва производството на BMW X4

57
0
BMW

BMW Group ще инвестира до 2014 г. близо 900 млн. долара в разширяване на капацитета на фабриката си в Спартънбърг, САЩ.

В следващите три години планираме да инвестираме близо 900 млн. долара в завода ни в Спартънбърг, Южна Каролина. Това ще създаде 300 нови работни места до края на 2012 г. Инвестицията ще ни позволи да произвеждаме до 350 000 автомобила в Спартънбърг в средносрочен план“, коментира г-н Франк-Петер Арндт, член на Управителния съвет на BMW AG отговарящ за производството. Това е второто разширяване на фабриката след като в периода 2008 – 2010 г. BMW Group вече инвестира 750 млн. долара в повишаване на производствените възможности, за да започне производство на актуалния модел на BMW X3.

Това е нашият отговор на глобалното нарастване на търсенето на BMW X моделите и разширяване на семейството на BMW X, което включва и въвеждането на ново BMW X4„, допълни г-н Арндт по време на церемония, за отбелязване на производството на двумилионния автомобил произведен в завода на BMW в Южна Каролина от 1994 г. до днес. С настоящето разширяване инвестициите на BMW Group в Южна Каролина достигат почти шест млрд. долара.

Губернаторът на Южна Каролина, Ники Хейли, коментира: „BMW потвърждава за пореден път, че проектът Южна Каролина е отличен пример за постигане на значителен икономически успех. Партньорството между компанията и Щата демонстрира как трябва да се привличат и задържат успешни инвестиции, за да се стимулира създаването на работни места.“

През изминалата година, в завода на BMW в Спартънбърг са произведени 276 065 автомобила, реализирани на повече от 130 пазара в целия свят, което представлява увеличение със 73% спрямо предходната година. BMW X3 играе важна роля в това позитивно развитие. Глобалните продажби на тази успешен модел са нараснали с 156% през 2011 г., за да достигнат общо на 117 944 автомобила. Над 70% от автомобилите, произведени в Спартънбърг (192 813) са предназначени за износ, което прави BMW Group най-големият автомобилен износител сред страните от Северна Америка.

От откриването си през 1994 г., завода на BMW в Спартънбърг е разширяван четири пъти. В него се произвеждат шест различни модела BMW 318i, BMW Z3, BMW Z4, BMW X5, BMW X6, BMW X3 и техните модификации. Броят на заетите работници се е увеличил от 500 първоначално до повече от 7000 днес.

BMW Group е водещият производител на премиум автомобили в САЩ, най-големият в света пазар за премиум автомобили. През 2011 г. BMW Group увеличи продажбите на BMW и MINI в САЩ с почти 15%, за да достигне общо 305 418 превозни средства. Американския пазар, е най-големият национален пазар за BMW Group през изминалата година.