Начало Автомобили BMW Group със състезателен автомобил за Gran Turismo® 6

BMW Group със състезателен автомобил за Gran Turismo® 6

102
0

Нов състезателен автомобил застава на старта на пистата на Gran Turismo® 6, специално за PlayStation®3. Той е създаден от BMW Group Design. Оборудван е с виртуален трилитров щестцилиндров редови двигател, създаден от BMW M ГмбХ, осигуряващ върхово представяне с максимална мощност 404 кВт/ 549 к.с., бързи обиколки и прецизно управление и контрол.

От 15 май посетителите в BMW Welt в Мюнхен ще имат възможност да бъдат едни от първите, които да се състезават с BMW Vision Gran Turismo на виртуално трасе, в рамките на BMW M експозиция. Освен PlayStation®3 състезателни конзоли, специална състезателна седалка и триекранен дисплей ще направят изживяването наистина незабравимо и съвсем близко до реалноста.

Автомобилът, създаден от дизайнерския екип на BMW, следва традициите на успешните BMW touring автомобили от 70-те години на миналия век, интерпретирани в духа на XXI век за създаването на безкомпромисен модерен състезател. Прецизните пропорции и динамичен силует придават на BMW Vision Gran Turismo динамично излъчване още в покой. Преден и заден спойлер осигуряват максимално сцепление, елементи за отвеждане на въздушната струя гарантират ниско въздушно съпротивление, а ниското тегло се осигурява от използването на въглеродни влакна. Лаковото покритие в цветовете BMW M отразява въздушния поток, отдавайки заслуженото на постженията на BMW Motorsports.

BMW Vision Gran Turismo е олицетворение на чистия спортен дух и динамика на BMW. Това е една прецизна машина за шофиране, създадена за състезания и победи – коментира Карим Хабиб, ръководител на дизайна на автомобилите BMW.

В технологично отношение BMW Vision Gran Turismo е също толкова впечатляващо, колкото безкомпромисния дизайн. Мощен трилитров шестцилиндров редови двигател с M TwinPower Turbo технология, осигурява максимална мощност от 404 кВт/ 549 к.с. в диапазона 6 200 min-1 и 7300 min-1. Максималният въртящ момент от 680 Нм се постига още при 1 900 об/мин. Секвенционална шестсетепенна трансмисия с пера за смяна на предавките от волана пренася мощността от мотора към задната ос. Сред забележителите характеристики на BMW Vision Gran Turismo, което тежи само 1180 кг, се нарежда и перфектно разпределение на теглото 50:50 между двете оси.