Начало Автомобили BMW и Hyundai Motor обмислят построяването на заводи в Мексико

BMW и Hyundai Motor обмислят построяването на заводи в Мексико

48
0
BMW,завод,производство

BMW и Hyundai Motor обмислят построяването на свои заводи в Мексико, заяви икономическият министър Илдефонсо Гуахардо. Автомобилното производство в страната вече достигна рекордни нива и навлизането на още две компании би засилило позициите на втората по големина икономика в Латинска Америка по този показател.

Мексиканското правителство е провело разговори и с двата автомобилни производители. Според Гуахардо поне единият концерн може да обяви догодина планове за нов завод на територията на държавата. За последно през април 2012 г. Audi оповести програма за инвестиция от 1,3 млрд. долара в ново предприятие, където да се прави SUV-ът Q5.

Автомобилната индустрия отбелязва рекордни показатели през последните години в работата си в Мексико. Производството и износът продължават да се увеличават, въпреки забавеното напоследък темпо на икономическо развитие. Nissan, Honda и Mazda вече строят заводи в централната част на Мексико. Ford Motor и General Motors пък разширяват производството си.

Не мога да говоря от името на компаниите, но според мен в началото на 2014 г. ще има новини. Поне за едната – заяви Гуахардо.

Говорител на Hyundai обяви, че засега производителят няма планове за завод в Мексико.

Като част от дългосрочните ни програми и стратегия за разрастване постоянно наблюдаваме различни страни като възможни локации за производствени мощности. Все още не са взети никакви решения – допълни Матиас Шмид, говорител на BMW.

През 2012 г. производството на автомобили в Мексико достигна 2,88 милиона броя – растеж с 13% спрямо предходната година.