Начало Автомобили BMW и Zagato с уникално купе на Villa dEste

BMW и Zagato с уникално купе на Villa dEste

77
0
BMW,concept,zagato

На започналия в петък, 25 май, Конкурс за елегантност Concorso dEleganza Villa dEste бе представена съвместната разработка на компанията BMW и дизайнерското ателие Zagato.
Концептуалното BMW Zagato Coupe е базирано на роудстъра Z4 на баварците и вместо сгъваем твърд покрив е със стационарен таван. Той е оформен в типичния стил на италианските дизайнери – с почти равен профил и две характерни издутини над главите на водача и пътника до него. По принцип купето няма нито един общ панел на каросерията със серийния модел на германската компания.
Автомобилът е хомологиран за движение по нормални пътища, но въпреки това не се предвижда производството на повече екземпляри от единствения автомобил, демонстриран на фестивала.
„Винаги сме произвеждали автомобили, готови за използване по пътищата за общо ползване и BMW Zagato Coupe е направено по тази схема. Да се изработи красив автомобил без да се съобразяваш с изискванията за безопасност на пешеходците или краш-тестове и лесно. Предизвикателството тук е да се добавят емоциите на концепта в шосеен автомобил“ – споделя Андреа Загато.
Както и серийното BMW Z4, така и Zagato Coupe се задвижва от същия 3-литров TwinPower Turbo бензинов мотор с 340 к.с. О