Начало Автомобили BMW Motorrad ревизира F 800 R и F 800 GT

BMW Motorrad ревизира F 800 R и F 800 GT

169
0

BMW Motorrad подсилва популярния среден сегмент от гамата си, обновявайки роудстъра F 800 R и спортния туринг байк F 800 GT. Двуцилиндровите машини на BMW Motorrad винаги са се характеризирали с прекрасен баланс от качества – без значение дали става въпрос за придвижване в града, за динамично спортно каране по извитите извънградски пътища или за ефективни пътувания на по-дълги разстояния с пътник и багаж. Нещо, което важи в още по-голяма степен за новите изпълнения, чиято многоцелева функционалност е допълнително подобрена.

Двуцилиндровият паралелен двигател с водно охлаждане и обем от 798 куб. см, продължава да осигурява висок въртящ момент и динамично задвижване на двата модела. Максималната му мощност е 90 к.с. при 8000 об/ мин. Докато при спортния роудстър F 800 R мотоциклетът предава тягата си чрез верига, то F 800 GT разполага с ремък, чието предназначение е насочено към по-дълги пътувания.

За 2017 моделна година мотоциклетите са адаптирани да покриват EU4 стандарта. В резултат са направени и визуални изменения, съсредоточени в накрайника на изпускателната система, който е изработен от неръждаема стомана. Като част от процеса, спортният HP заглушител Akrapovic е с усъвършенстван дизайн и се предлага като Оригинален BMW Motorrad аксесоар.

Командите, подавани от водача с ръкохватката на газта, вече се насочват от сензор в нея чрез кабели към контролния модул на двигателя. В резултат отзивчивостта е още по-прецизна, а контролът – подобрен. Системата също позволява интегрирането на режимите “Rain” и “Road” за каране по мокра настилка и в нормални условия, както и на режима “Dynamic”, който подпомага по-спортното каране като последният се предлага като опция.

Новият инструментален панел на F 800 R и F 800 GT е съставен от два аналогови дисплея за оборотомера и скоростомера, както преди. В допълнение има и многофункционален дисплей. За 2017 г. е наличен и т.н. MIL (Malfunction Indicator Light) индикатор, в съзвучие с изискванията на EU4 стандартите. Циферблатите също са с нов дизайн, а дисплеят е разширен за да предостави информация за режимите на каране.

Трите нови цветови схеми на BMW F 800 R и F 800 GT дават още по-отличително и характерно присъствие.

Blackstorm металик изпълнението подчертава мъжествената линия на F 800 R, докато Racing Red неметаликът изкарва на показ динамичния характер на роудстъра. BMW Motorsport цветовете Lightwhite неметалик/Lupine Blue металик/Racing Red неметалик, демонстрира връзките на машината с моторните спортове. Допълнително могат да бъдат поръчани “Design Option” колела, в цветовете на BMW Motorsport с червен декоративен кант по ръба на джантата.

F 800 GT изглежда изумително атлетичен и динамичен в Lightwhite неметалик, докато Gravity Blue матовия металик му придава мощен и мъжествен вид. За разлика от това, Blackstorm металикът прави излъчването на мотора изключително стилно, в комбинация със сивите декоративни елементи на страничните и задни панели. Високото качество на новия F 800 GT е подчертано от новото моделно означение, разположено в горната част на страничните панели. То идва под формата на релефна емблема с галванизиран вид. Ревизираният модел предлага и ново предно стъкло, с матирано “F 800 GT” означение, което придава по-зрял и изискан вид.

Като допълнителна опция се предлага ново по-високо кормило, което осигурява по-комфортна позиция на каране. В комбинация с възможността за по-ниската седалка, това кормило прави мотора по-удобен и за хора с по-нисък ръст.

Тези, които предпочитат моторите с подчертано спортна визия, ще харесат опционалните “Design Option” колела. Червеният им декоративен кант подсилва спортното излъчване на мотоциклета, създавайки асоциации със супербайка BMW S 1000 RR.

Опциите за персонализация на мотоциклетите на BMW Motorrad са на практика безгранични, благодарение на постоянно разширяващата се гама от оригинални аксесоари. Сега палитрата включва още повече варианти за индивидуализация на F 800 R и F 800 GT, като например новият HP спортен заглушител. Той не само предлага изумителен и гърлен звук, но и подчертано спортен дизайн. Накрайникът от карбонов композит също придава отличителна завършеност на техническия силует на мотоциклета.