Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW може да промени плановете си за третия пилот

BMW може да промени плановете си за третия пилот

48
0

В BMW обмислят дали да продължат използването на тест пилот в петък или да се фокусират върху подготовката на титулярите, заяви Марио Тайсен.###В BMW обмислят дали да продължат използването на тест пилот в петък или да се фокусират върху подготовката на титулярите, заяви Марио Тайсен.
Преди началото на сезона спортният шеф на баварския тим бе решил Себастиан Фетел да участва във всички петъчни тренировки. Сега обаче този въпрос ще се обсъжда преди всяко състезание.
Проблемът произтича от новите правила, според които, ако в петък тимът използва трети пилот това ограничава времето за подготовка на титулярите. При това положение в BMW считат, че ще бъде по-добре Ник Хайдфелд и Роберт Кубица да имат повече време за работа на пистата.
„Ще продължим по този начин, но не бих казал, че непременно ще е през целия сезон. Това зависи от ситуацията преди конкретния старт. Например, ако сме очаквали сесия на суха писта в петък сутринта и на мокра следобед, ще дадем шанс на Роберт да кара и в двете”, обясни Марио Тайсен.
Спортният шеф на BMW разкри още, че е разочарован от настоящите ограничения на тестовете във Формула 1, защото те правят много трудно развитието на млади пилоти. Освен това той счита, че петъците преди съответното състезание трябва да са неограничени дни за изпитания, вместо удължени тренировъчни сесии.