Начало ТОП BMW на Автосалон София 2022: „Бъдеще. В сегашно време.“

BMW на Автосалон София 2022: „Бъдеще. В сегашно време.“

1785
0

„Бъдеще. В сегашно време.“ е мотото на представянето на BMW Group по време на Автомобилен салон София 2022. В рамките на изложението от 3 до 12 юни 2022 г. посетителите ще могат да се възползват от най-добрите условия за покупка и гъвкаво финансиране за годината.

Експозицията в зала 3 на Интер Експо Център отбелязва 50-ата годишнина на BMW M с богато разнообразие от вълнуващи performance и high performance модели обозначени с най-мощната буква на планетата. За първи път на изложение посетителите ще видят BMW M4 Competition Купе с M xDrive, BMW Серия 2 Купе М40i и обновеното BMW X3 M Competition, както и първият изцяло електрически модел на M GmbH новото BMW i4 M50i.

Обозначена с М е националната премиера на новото BMW Серия 8 Гран Купе xDrive M50. Обновяването на BMW Серия 8 е само началото на всеобхватно обновяване в луксозния сегмент на BMW, което още през 2022 г. ще постави нови стандарти насочени към бъдещето възможности за наслада на най-високо ниво от радостта от шофирането, уникалния комфорт при пътуване и дигиталните изживявания.

За първи път пред българската публика ще дебютира новото BMW iX M60

То комбинира последователно насочена към устойчивостта автомобилна концепция с дизайна на модерен Sports Activity Vehicle и вълнуващо динамични характеристики на пътя и олицетворява най-доброто от трите свята на BMW i, BMW X моделите и BMW M GmbH. То е първият създаден изцяло за електрическо задвижване модел на M GmbH.

С BMW i4 чисто електрическата мобилност достига до ядрото на марката BMW. BMW i4 е Гран Купе с 4 врати. Съчетава пространствения комфорт и практичността на тази автомобилна концепция с типичния за марката спортен дух и убедителния и при дълги пътувания пробег. Уникалните в сегмента премиум характеристики проличават и от високата зрялост на задвижването и окачването, елегантния дизайн, безкомпромисното качество на материалите и изработката, както и множеството възможности за индивидуализация. Освен това за емоционалното изживяване при шофиране допринасят и новото поколение на системата за управление BMW iDrive.

Посетителите на Автомобилен салон София 2022 ще имат възможност да видят само няколко седмици след въвеждането му на пазара и новото BMW Серия 2 Актив Турър

За него са характерни пространствената функционалност, типичната за марката радост от шофирането и изключително напредничавата насоченост. Второто поколение на модела на спортния всестранен талант в премиум компактния сегмент се отличава с подчертано динамичен и изразителен дизайн. Модернизираният интериор съчетава гъвкавите възможности за ползване с модерна геометрия и BMW Curved Display в стила на BMW iX. Освен това новото BMW Серия 2 Актив Турър е и пионер по отношение на иновациите при задвижването, асистиращите системи, управлението и свързаността.

Новото BMW Серия 2 Купе е олицетворение на една особено концентрирана форма на спортния дух. Отличава се с последователно насочената към динамиката автомобилна концепция, атлетичeн дизайн, мощни двигатели и висококачественото окачване. Едва ли има друг модел, който толкова ярко да олицетворява спортния произход на марката BMW и класическата радост от шофирането като BMW Серия 2 Купе. Характерните му черти: компактни размери, почти перфектно 50:50 разпределение на теглото между осите, мощни двигатели, задно задвижване, както и уникално спортна управляемост. То продължава традициите на легендарното семейство 02. Именно то през 70-те години на XX век устойчиво оформя имиджа на марката с BMW 200. В сравнение с предшественика предната част с лице с 2 „очи“ е още по-изискана и с по-индивидуален характер. Това е съчетано със спортни пропорции, висококачествен интериор, по-висока мощност при BMW M240i xDrive Купе, модерна свързаност, както и превъзходна управляемост за уникална радост от шофирането.

Преди малко повече от 60 години първото Mini променя съществуващите разбирания за мобилността

По подобен начин днес прави и следващата стъпка, като въвежда ясна и всеобхватна стратегия на марката основана на общочовешки ценности и изразена в основния мотив на кампанията BIG LOVE. MINI ще бъде изцяло електрически бранд от 2030 г. Марката се ангажира с последователна устойчивост, социална ангажираност и насърчаване на многообразието. Ще работи също така по концепция за дигитализация и иновации за характерното MINI усещане за шофиране. Ще създаде и визия за моделната гама на MINI, производството и присъствието на пазара с ясна насоченост към печеливш растеж.

По пътя до тази цел все повече клиенти и в България избират модели на MINI с електрифицирано задвижване. Акцент в представянето на MINI на Автомобилен салон София 2022 ще бъде изцяло електрическото MINI Cooper SE. То комбинира устойчивата мобилност с характерната за MINI радост от шофирането, изразителния дизайн и премиум качеството. Спонтанното разгръщане на мощността на електромотора със 135 кВт/184 к.с., типичното за марката предно задвижване и иновативната система за контрол на стабилността с високотехнологичен контрол на сцеплението осигуряват на новото MINI Cooper SE особено интензивно изживяване от неподражаемата, позната като Go-kart усещане пъргавина.

Специфичната за модела литиево-йонна батерия осигурява пробег от 235 до 270 км

Високоволтовата батерия е монтирана ниско в дъното на автомобила. В резултат на това няма никакво намаляване на вместимостта на багажника в сравнение с MINI 3 врати с конвенционално задвижване.

BMW Motorrad присъства с особено вълнуващото BMW M 1000 RR. Това е първият M модел на BMW Motorrad, базиран на S 1000 RR (накратко RR). Марката остава в вярна на философията на най-мощната буква в света. M означава успехи в моторните спортове и вдъхновение от върховите характеристики на най-фокусираните към управлението BMW модели. Машина, предназначена за клиентите с особено високи изисквания към динамиката, ексклузивността и индивидуалността.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BMW Group (@bmwgroup)

  • ТАГОВЕ
  • BMW