Начало Автомобили BMW на международния автомобилен салон в Женева

BMW на международния автомобилен салон в Женева

31
0

BMW ще покаже обновената си моделна гама и редица концепции, представящи визията на концерна за устойчиви и напредничави автомобили, по време на международния автомобилен салон в Женева. Акцент на щанда на марката са и най-новите функции и иновативни системи за подпомагане на водача от BMW Connected Drive.

В Женева за първи път ще бъде видян новият, трети вариант в моделното семейство на BMW Series 3 – BMW Series 3 Gran Turismo. Той интерпретира по нов и атрактивен начин класическата концепция “gran turismo” и съчетава спортно-динамичната природа на Series 3 седан с функционалността и практичността на Series 3 Touring, като ги допълва с осезаемо повишен простор и комфорт при дълги пътувания. В същото време автомобилът е естетичен и емоционален, с уникално присъствие на пътя и гарантира голяма радост от шофирането.

BMW Series 3 Gran Turismo има за цел да привлече взискателни, активни водачи, които ползват автомобила си всестранно и въпреки това не биха искали да се лишават от естетиката на купе. В това отношение BMW Series 3 Gran Turismo впечатлява както като елегантен бизнес автомобил, така и като динамичен и комфортен автомобил за пътуванията със семейството и през свободното време.

BMW M за първи път добавя и трети вариант за BMW M6 – BMW M6 Gran Coupe допълва гамата, която включва BMW M6 Купе и BMW M6 кабриолет и съчетава типичната за М динамика с естетика, лукс и по-висока функционалност. Високооборотният V8 двигател с технология M TwinPower Turbo и мощност 412 кВт/ 560 к.с. ускорява BMW M6 Gran Coupe от 0 до 100 км/ ч за 4,2 сек. Спортно-елегантните линии на купето с четири врати са допълнени със специфични елементи, сред които е и покривът от карбонов композит.

На щанда на BMW в Женева незабелязан няма да остане и друг модел на марката – BMW Z4. Неподражаемият му характер се дължи на взаимодействието на класическите пропорции с най-модерната техника: новото BMW Z4 е уникална и въодушевяващо актуална интерпретация на традиционната роудстър-концепция, съчетана с иновации на задвижването и оборудването. Новото оборудване за екстериора, детайлните подобрения в интериора и новият пакет оборудване Design Pure Traction, новият базов двигател sDrive 18i и допълненията в гамата на BMW Connected Drive поставят свежи акценти, които правят роудстъра на BMW още по-атрактивен и индивидуален.

BMW Concept Active Tourer е важен елемент от постоянното развитие на марката BMW и нейното портфолио от модели. Концептуалният автомобил дава възможност за поглед към потенциала за иновации на компанията и към бъдещите възможности за задвижването в компактния клас. Концепцията съчетава комфорт и функционалност с динамика и висок стил в премиум компактния сегмент, сегмент, при който в следващите 10 години се очаква годишен ръст от 5%.

Новото BMW Concept Active Tourer съчетава компактните размери и атрактивния, спортен дизайн с типичното за BMW качество. Автомобилът е за клиенти, които търсят високо ниво на комфорт, по-висока позиция на седене и разточително предлагане на място в премиум-сегмента. Привлекателен е и за семейства, държащи на атрактивния дизайн, динамиката, функционалността и гъвкавостта, които предоставят свобода за активен начин на живот.

Акцент в представянето на BMW в Женева са и най-новите функции и иновативни системи за подпомагане на водача от BMW Connected Drive. Системата за нощно BMW Night Vision, вече има значителен принос за предотвратяване на пътни произшествия в тъмните часове на денонощието. Благодарение на нея рискът от сблъсък с пешеходци или животни намалява още повече. От лятото на 2013 г. BMW Night Vision допълнително ще разполага със система за разпознаване и предупреждение на животни с обхват, надхвърлящ обсега на дългите светлини. Термална камера с инфрачервени лъчи, монтирана в бъбрековидната решетка на BMW е в състояние да отчита топлината излъчвана от обекти на разстояние от около 100 метра, като в зависимост от отчетената температура прави разлика между хора и животни.

За първи път в Европа ще бъде показано BMW i3 Concept Coupe. Концепцията демонстрира възможностите на разработения специално за марката BMW i език на формите и потенциала за развитие на предлаганата моделна гама. Модерният, ясен и открит дизайн на модела е олицетворение на иновативна форма на градска мобилност, която превръща устойчивото развитие в неразривна част от разбирането за премиум.

BMW i3 Concept Coupe особено интензивно подчертава динамиката, която може да бъде реализирана от чисто електрическото задвижване BMW eDrive. Също като BMW i3 Concept купето също се задвижва от разработен от BMW Group електромотор с максимална мощност 125 кВт/170 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм и пренася мощността си към задните колела с помощта на едностепенна трансмисия. Електромоторът черпи енергия от литиево-йонни батерии, интегрирани в Drive модула на автомобила. Разполагането на батериите в дъното на автомобила допринася за постигането на нисък център на тежестта, а оттам и за още по-добра управляемост и по-голяма пъргавина на електрическото купе.