Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW начело през втория ден от тестовете на Херес

BMW начело през втория ден от тестовете на Херес

33
0

BMW Заубер оглавиха класирането в тестовете на Херес по време на втория ден от престоя си на испанската писта. В изпитанията участваха общо осем отбора, докато през първия ден на трасето бяха само три от тях.
В болида на баварците бе Кристиан Клийн, който направи най-бързата си обиколка за 1:19.537 и изпревари втория Себастиан Фетел само с три десети. Австриецът се фокусира върху подобрения в аеродинамиката и навъртя приблизително 400 км. Фетел пък този път бе в болид на бъдещия си отбор Ред Бул като това бе първият му тест за тях.
Според предварителното разписание в оставащите два дни зад волана на колата на BMW трябваше да бъде Роберт Кубица, но заради зъбна инфекция, полякът ще бъде заместен от съотборника си Ник Хайдфелд.
Щом се отнася до Фетел и Ред Бул те загубиха малко време заради проблем със скоростната кутия, но въпреки това германецът завърши втори. На Себастиан му остава още ден с бъдещия му тим, а в петък ще се прехвърли в болид на Торо Росо.
Трети резултат записа Себастиен Буеми, който тества за Торо Росо. Изпитанията са част от оценката, която екипът ще даде на пилота и на която ще се базира решението им дали да го вземат за сезон ’09.
Макларън пък се концентрираха основно върху тестове на системата си за пестене на енергия и използването й след това под формата на допълнителна мощност (KERS – Kinetic Energy Recovery System). Това направи тест пилотът Гари Пафет, който също така изпробва някои аеродинамични подобрения по болида на Сребърните трели за предстоящите четири състезания.
Останалите отбори на пистата бяха Тойота, Рено, Хонда и Уилямс.