Начало Автомобили BMW партньор на ООН в Копенхаген COP 15

BMW партньор на ООН в Копенхаген COP 15

51
0

BMW Group е партньор на Конференцията за климатичните промени на ООН, Копенхаген (COP 15), която продължава до 18 декември 2009 г. С участието си във форума компанията затвърждава ангажимента си за превръщане на устойчивото развитие във водеща бизнес практика и подкрепя постигането на ясна цел – намаляване с най-малко 25% на средното ниво емисии на въглероден двуокис, от автомобили, в атмосферата до 2020 г.

BMW Group не само ще предостави на ООН автомобили за официалните лица и делегации, включително такива с водородно и електрическо задвижване, но също така, за пръв път на подобен форум, ще участва в две официални съпътстващи събития, на които ще представи значими идеи за справяне с промените в климата. Партньори, на компанията ще бъдат Министерството на околната среда, консервацията и безопасността на реакторите на РГермания, и Института за изследване на влиянието на климата в Потсдам.

Утре 12 декември, компанията организира симпозиум Where do we go from here? посветен на климата в Музея за модерно изкуство в Луизиана с участието на световно известни специалисти от сферата на архитектурата, модерното изкуство и технологиите .
В същото време, BMW Group се ангажира да допринесе към изпълнението на климатичните цели. Компанията планира да намали емисиите на CO2 в продуктите си с поне 25% до 2020 г. За да се постигнат тези цели, технологии като електрическото задвижване с нулеви емисии ще играят основна роля. BMW Group, с трите си марки BMW, MINI и Rolls-Royce, е един от най-успешните производители на първокласни автомобили и мотори в света. Като международна група, BMW Group управлява 24 производствени фабрики в 13 държави и има глобална мрежа за продажби в над 140 държави.