Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 BMW с повече аеропритискане в домашното Гран при

BMW с повече аеропритискане в домашното Гран при

64
0

Първият ден от домашното за екипа на BMW Гран при протече напълно нормално и без проблеми. Специално за уикенда на Нюрбургринг бяха докара множество нови решения, като нов под с доразвит двоен дифузьор, механично модифицирано задно окачване, подобрено предно крило, което трябва да направи своя дебют през утрешния ден.

Двамата пилоти на екипа постигнаха напълно идентични позиции и в двете тренировки, като Ник Хайдфелд се класира 11-ти, а Кубица 14-и.

“Лично за мен резултатите във втората тренировка са доста объркващи”, разкри част от проблемите си Ник Хайдфелд. “В началото на втората тренировка трасето бе напълно сухо и аз бях много доволен от напредъка и държането на колата. Времето, постигнато при това първо излизане не бе оптимално, защото бях забавен от болид на Ферари и изгубих около 0,4 сек, но остана най-доброто постигнато от мен.

Съответно след това добро начало очаквах значително подобрение в края, когато излязох с напълно нов комплект меки гуми. И все пак не бях по-бърз от предишното си най-добро време, въпреки че направих добра обиколка без болиди пред мен. Това ме озадачи и ще трябва да го анализираме.”

“Условията днес бяха доста трудни”, разказа от своя страна Кубица. “Времето днес бе всичко друго само не и добро. Имаше леки превалявания и в двете сесии. Освен това през целия ден бе студено и бе трудно гумите да достигнат работна температура.

Особено трудно бе това с твърдите гуми. Трябва да подобрим баланса на колата за утрешния ден. имаме достатъчно данни, които да анализираме и да намерим най-доброто решение за подобрение на настройките.

Първите анализи показват, че сме постигнали напредък по отношение стойностите на аеродинамичното притискане. Но ни чака още работа.”